ביידן: הישראלים יאבטחו את נמל הסיוע לעזה

ביידן: הישראלים יאבטחו את נמל הסיוע לעזה
גורם ביטחוני לכאן חדשות: הדיון עם ארצות הברית על הנושא - בשבוע הבא • הנמל שצפוי להיבנות על ידי כאלף חיילים אמריקנים אמור לספק כשתי מיליון ארוחות לתושבי עזה, מדי יום
מחבר יואב זהבי מחבר יואב זהבי
Getting your Trinity Audio player ready...
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, 08.03.24
צילום: אי-פי

נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן קרא לראש הממשלה נתניהו "לעשות יותר", כלשונו, בנוגע לאספקת סיוע הומניטרי לרצועת עזה. טרם המראתו לפילדלפיה, אמר הערב (שישי) הנשיא האמריקני לכתבים כי ישראל תאבטח את הנמל הזמני שייבנה בחוף עזה, לקליטת הסחורות לרצועה דרך הים.

רשת NBC דיווחה הערב כי משך ההקמה של המסדרון הימי שעליו הכריז ביידן בנאום מצב האומה, עשוי להימשך עד 60 ימים, כך לפי שני פקידים אמריקנים בכירים. המסדרון יכלול מזח צף ומזח נוסף שבו ירוכז הסיוע ההומניטרי שיועבר לעזה. צבא ארצות הברית יבצע את רוב מלאכת ההקמה. הפקידים אמרו כי הם מקווים להפעיל את המסדרון תוך 30 יום בלבד, אך ההערכה היא כי הזמן שייקח הוא 45 עד 60 ימים.

הנמל שצפוי להיבנות על ידי כאלף חיילים אמריקנים, במשך כמה שבועות, אמור לספק כשתי מיליון ארוחות לתושבי עזה, מדי יום. בפנטגון הדגישו, שבוני המיזם לא יוצבו על הקרקע של רצועת עזה, וכי שותפוֹת לו מדינות נוספות במזרח התיכון.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי

בתוך כך, גורם ביטחוני אמר לכאן חדשות, שבשבוע הבא יחלו הדיונים בנושא בין צה"ל, לבין פיקוד מרכז של ארצות הברית, בדגש על עניין הבידוק הביטחוני של חבילות הסיוע.

בעוד ארצות הברית נערכת להקמת נמל ימי מול חופי הרצועה, ישראל אישרה לאיחוד האמירויות להתחיל מייד בהעברת סיוע הומניטרי דרך הים מקפריסין. כך פורסם הערב לראשונה בחדשות שישי בכאן 11. הקיבולת של הסיוע הימי, גדולה פי עשרה מזו של הסיוע האווירי.

עוד פורסם הערב לראשונה כי מי שעומד מאחורי המבצע ההומניטרי הימי מהמדינה המפרצית לרצועה, הוא ראש מנגנוני הביטחון המסכל ברצועת עזה לשעבר ובכיר פת"ח, מוחמד דחלאן. מקורות המעורים בפרטים אמרו כי דחלאן מתואם עם חמאס, בנוגע למבצע שינוע הסחורות מהים, לאחר שניפגש עם בכירי אירגון הטרור בדוחא, לפני כשלושה שבועות.

הפופולריים