במצרים סבורים כי על אף ההצהרות הישראליות הנחושות בנוגע למיטוט חמאס בעזה, היעד הישראלי "אינו ריאלי כרגע ורחוק מאוד מהשגה". כך אמר לכאן חדשות גורם מצרי המעורה בעמדת קהיר וכפי שפורסם הבוקר (שני) בבוקר הזה בכאן רשת ב. לדברי הגורם המצרי, חמאס מושרש בעזה כבר עשרות שנים ולא רק כארגון חמוש, אלא כארגון אידאולוגי ופוליטי. בנוסף, אמר הגורם המצרי, כי בפועל גם אחרי חמישה חודשי לחימה, אנשי חמאס עוד נמצאים בשטח.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
> רשימת שמות החטופים בעזה - והמשוחררים
הגורם המצרי השתמש בסירובם של ראשי החמולות בעזה לשתף פעולה עם ישראל בחלוקת הסיוע מבלי שיהיה תפקיד לחמאס, כדוגמה לכך: "זה מראה שגם אחרי כמה חודשים של לחימה עזה, לחמאס יש השפעה". אותו גורם מצרי חידד כי זה לא שמיטוט חמאס הוא בלתי אפשרי, אבל כרגע הוא רחוק מאוד והמחיר שלו יהיה כבד מבחינת המשך המלחמה, מבחינת המוניטין של ישראל בזירה הבינלאומית, המחיר של חיי אדם בעזה ומחיר היציבות באזור. לדבריו, היציבות באזור רעועה מאוד והמשך המלחמה "תגרום לכולם לשלם", לא רק לישראל.
בשעות הלילה, צה"ל פשט על בית החולים שיפא בצפון רצועת עזה. זאת לאחר שהתקבל מידע מודיעיני על הימצאות בכירי חמאס במרחב. לפי הודעת צה"ל ושב"כ, במהלך כיתור בית החולים נפתחה לעברם אש על ידי מחבלים שהיו בתוך המתחם. הכוחות השיבו בחזרה ופגעו במחבלים וכיתרו את המתחם בפיקוד אוגדה 162 יחד עם שב"כ ופעילות חטיבה 401 וחטיבת הנח"ל. במהלך הפשיטה מחבלים השתמשו בחולים כמגן אנושי - כ-80 בני אדם נעצרו, בהם גם מחבלים.
לפני כשבוע, מטוסי קרב צה"ליים תקפו במחנה נוסיראת לאחר שהתקבל מידע מודיעיני מדויק על מקום הימצאו של בכיר חמאס, מרואן עיסא. צה"ל אף תקף חוליות חילוץ של חמאס שהוצבו סמוך למקום, שהיו אמורות להבריח את הבכיר בארגון הטרור אם היה שורד את המתקפה. מאז, הארגון שמר על שתיקה מוחלטת בנושא ולא הוציא הודעה רשמית על מצבו של עיסא. אתמול פורסם בתוכנית הבוקר הזה כי חמאס אישר בשיחות סגורות שהבכיר נהרג בתקיפת חיל האוויר לפני כשבוע, והוא קבור מאז תחת הריסות המנהרה בה שהה, ביחד עם מפקד חטיבת מחנות המרכז של ארגון הטרור שחוסל עמו.