פעיל החמאס הישראלי שהתאבד בכלא: "הארגון הציע לי להתגייס לצה"ל ולרגל בשבילו"

המחבל הישראלי בחקירתו: "חמאס הציע לי להתגייס לצה"ל"
ג'ומעה אבו גנימה חצה את הגבול לעזה לפני שמונה שנים, נתפס במהלך המלחמה, בעודו מנסה להיכנס חזרה לשטח ישראל. בחקירתו בישראל סיפר: "החלטתי להצטרף לחמאס בשביל התחזקות דתית ובשביל ג'יהאד"
מחבר אבישי גרינצייג מחבר אבישי גרינצייג
Getting your Trinity Audio player ready...
ג׳ומעה אבו גנימה
צילום: .

האזרח הישראלי, ג'ומעה אבו גנימה, שחצה את הגבול לעזה לפני כמה שנים והתאבד לאחרונה בכלא הישראלי - נחקר עם הבאתו ארצה מהרצועה. מתמלילי החקירה שפורסמו הערב (שלישי) בחדשות הערב בכאן 11, עולה כי בארגון הציעו לאבו גנימה להתגייס לצה"ל ולעבוד עם חמאס מתוך הצבא הישראלי.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי

אבו גנימה היה תושב הפזורה הבדואית מהיישוב אלעאצם שבנגב. לפני שמונה שנים הוא חצה את הגבול לרצועה, והצטרף לאימוני מחבלי הנוח'בה. הוא מסר פרטים על מיקומים של בסיסי צה"ל בדרום, ערך תצפיות על שטח ישראל ונענה להצעות לבצע פיגועי טרור. במהלך המלחמה, אבו גנימה נתפס ע"י כוחות צה"ל בעודו מנסה להיכנס מרצועת עזה לשטח ישראל. בהתחלה בישראל חשבו כי אבו גנימה הוחזק בעזה בניגוד לרצונו, עד שהתברר כי היה פעיל חמאס. עם מעצרו, הוא הועבר לחקירת שירות הביטחון הכללי.

"החלטתי להצטרף לתנועה האסלאמית בשביל להתחזק דתית, וגם בגלל הג'יהאד והמלחמה נגד ישראל", סיפר אבו גנימה בחקירתו. "האחראי עליי הוא מפקד מחנות המרכז, ראזי אבו טועמה. אמרתי לו שבאתי לכאן בשביל ג'יהאד, והוא הסכים והחליט לצרף אותי לחמאס". 

בשנת 2021 נכלא אבו גנימה למשך שנתיים על ידי חמאס, בשל אי עמידה במגבלות שהוטלו עליו. בחקירתו סיפר כי נכלא בידי חמאס כי "הזהירו אותי לא להתערבב עם אנשים, אבל בסוף התערבבתי". בהמשך הוסיף: "הציעו לי להתגייס לצה"ל ולעבוד עם חמאס מתוך הצבא, וגם הציעו לי להצטרף לעולם התחתון ולבצע פעילות צבאית". כשנשאל מדוע הוצע לו להצטרף לארגון פשע השיב: "כדי שתהיה סביבת הסתרה".

סנגורו של ג'ומעה ביקש לבדוק אם התאבדותו בכלא הישראלי נגרמה מרשלנות של המשטרה.

 

הפופולריים