סגנית מפקד יחידת 669, רב סרן נ' (במיל'), נתנה היום (רביעי) הצצה לפעילות היחידה בזמן המלחמה וגם בשגרה. בריאיון לאסתי פרז בן עמי בתוכנית בחצי היום בכאן רשת ב סיפרה נ', אזרחית עובדת צה"ל, על חילוץ החטופים, החילוצים תחת אש ועל שילוב נשים ביחידה.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
האזינו לריאיון המלא עם סגנית מפקד 669
רב סרן נ' הייתה בביתה בשבת של 7 באוקטובר, וכמו רבים מלוחמי צה"ל קפצה עם הישמע האזעקה הראשונה. "קיבלתי טלפון מהמפקד, כולם קפצו והגיעו ליחידה במהירות הכי גבוהה שאפשר", סיפרה וציינה כי "כל מי שאי פעם שירת ביחידה הגיע גם מבלי שזימנו אותו". ב-48 שעות הראשונות של המלחמה היחידה ביצעה 250 פינויים: "הכנו את המסוקים, כלי הרכב, הצוותים וזינקנו ללא הפסקה. לקח לנו זמן להבין את גודל האירוע, אבל שלחנו את כולם כמה שיותר מהר".
על תפקיד היחידה אמרה רב סרן נ' כי "המשימה שלנו היא להגיע לאירועי האסון, אירועי תופת, ולנהל את המשבר הכי טוב שאפשר". מתחילת הלחימה היחידה חילצה 1,400 איש תחת אש. "לא דמיינו כמות כזאת, כשהלוחמים חוזרים ממשימות לוקח להם זמן לעכל, ואז אחרי זמן מה אנחנו יושבים לדבר איתם ושומעים איך נופל להם האסימון שפתאום הם חילצו את החבר הכי טוב שלהם".
על שילוב נשים ביחידה סיפרה סגנית מפקד 669 כי "יש פרמדיקיות שהן חלק בלתי נפרד מהצוותים, שהצילו עשרות חיים תחת אש". לדבריה, היחידה נותנת מקום ומאפשרת לכולם, אין עניין של גבר ואישה, יש עניין של מוטיבציה גבוהה.
"קיבלנו את הזכות להיות היחידה הראשונה שמגייסת נשים ובמסלול האחרון, בדצמבר, התגייסו 55 חיילים ומתוכם שתי נשים, שעברו את הגיבוש המפרך. באופן טבעי לא כולם מתאימים ויש נשירה של 30%". אחת הבנות, סיפרה רב סרן נ' , סיימה את השירות לפני שבוע. "השנייה נמצאת בכל פעילות ללא שום הקלה ובעזרת השם תסיים מסלול".
על המפגש עם החטופים ששוחררו בעסקה סיפרה נ' כי זה היה מאוד מרגש. "אחד הילדים (איתן יהלומי) שחזר, הגיע לבית החולים והוא לא הצליח לצאת מהמעלית, משהו בנשמה עצר אותו. אחד הקצינים של היחידה הוריד את המעיל והביא לו - וזה גרם לו לצאת מהמעלית בביטחון". היא הוסיפה כי הם "מחכים לרגע הפקודה הבא".
כשנשאלה איך שומרים על הלוחמים, שראו דברים קשים, סיפרה כי "אין לנו זמן לשקוע, כמובן שיש רגעים לא פשוטים, אבל בגדול אנחנו משתדלים לשמור על מורל גבוה. השבוע נעשה הפוגה קטנה לחיילים עם פורים. אני התחפשתי לארנבת - אם זה לא חתול (החיה של היחידה) אז משהו דומה".