גורמי ביטחון בישראל מאשרים שחיל האוויר תקף הלילה (שלישי) יעדים של משמרות המהפכה במזרח סוריה, ששימשו כבסיס להברחת אמצעי לחימה לגורמי טרור, שנועדו לבצע פיגועים בישראל. מדובר בבסיסים של צבא סוריה, שבהם פעלו פעילים מטעם כוח קודס של משמרות המהפכה של איראן, באמצעות יחידה 4000, אגף המבצעים המיוחדים של משמרות המהפכה בראשות ג'ואד ע'פארי.
המרכז הסורי לזכויות אדם דיווח כי לפחות 14 בני אדם נהרגו בתקיפות, בהם בהרוז ואחדי, יועץ איראני ממשמרות המהפכה שפיקד על מרכז התקשורת שהותקף, שני בני לוייתו, איראנים גם הם, תשעה אזרחים עיראקיים מהמיליציות הפרו-איראניות, שני סורים העובדים עם משמרות המהפכה וכן אזרח סורי העובד כמהנדס.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
התקיפה בוצעה שעות אחרי שצה"ל ושב"כ חשפו את תשתית הטרור שפעלה להכניס אמצעי לחימה למחבלים ביהודה ושומרון, תוך סיכול הברחת אמצעי לחימה רבים כמו מוקשים, מטענים, טילי נ"ט, חומרי נפץ, רובים ותחמושת רבה.