בצה"ל תכננו שחוק הארכת השירות ל-36 חודשים יעבור, אבל החוק תקוע בכנסת. בגלל שישנו צורך בחיילים, בתפקידי לוחמה ותומכי לחימה ותפקידים נוספים, צה"ל הוציא צווי 8 ללוחמי אוגוסט 2021. ממש היום חל תאריך השחרור של אוגוסט 2021, כלומר היום חלקם עוברים משירות חובה לשירות מילואים.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
עד מתי אוגוסט 21? הלוחמים שהשתחררו היום משירות חובה, וקיבלו צו 8, הפכו לחיילי מילואים. למי מותר להאריך שיער, ולמה המפקדים אסרו עליהם לבצע את האקט של גזירת תעודת החוגר? @roysharon11 עושה סדר@mayarachlin pic.twitter.com/L087mYQWR1
— כאן חדשות (@kann_news) April 2, 2024
בניגוד לרוב מערך המילואים, שחיילים משרתים בפלוגה המורכבת ממילואימניקים בלבד, במקרה הזה החיילים נשארים לשרת באותה פלוגה או גדוד, שהרוב המרכיב אותם הם חיילים בסדיר ובקבע. זה יצר הרבה בלגן למפקדים והחיילים בשל השוני בתנאי השירות.
המילואימניקים הטריים לא יודעים אם לקיים את הטקס המסורתי של גזירת החוגר כשאתה נשאר באותה יחידה, אם מגיעה להם חופשת שחרור או אם מותר להאריך שיער, לשים עגילים, לבוא עם רכב פרטי ולא להתגלח. מבחינת המפקדים השאיפה היא שכל החיילים ייראו מגולחים ומסופרים - אך אין דרך חוקית לאכוף את זה ולייצר אחידות.