סגן אלוף אליסף ורמן, מפקד גדוד ביחידת הסריקה הדרומית שפועלת בעזה אחר ממצאים של חטופים וחללים, סיפר היום (חמישי) בריאיון לכאן רשת ב על פעילותם הקשה ברצועת עזה, תוך כדי מלחמה ותחת אש. סגן אלוף ורמן סיפר לעקיבא נוביק ורינה מצליח כי ביחידה מתאמנים ומתפללים להיות מובטלים, אך מרגישים שעבודתם קדושה, ו"רוצים להיות שם תמיד בשביל החיילים".
האזינו לריאיון המלא
הגדוד, שמונה 400 אנשי מילואים, בונה את אנשיו מקצועית, אבל בעיקר מנטלית לקראת המשימה המיוחדת שהם מבצעים. "24 שעות אחרי תחילת המלחמה טיפלנו בכ-50 חללים, עבדנו שם כמה שעות ארוכות, ואנשים לא מפסיקים לעבוד, יש כוח אחר שנמצא איתך", סיפר סגן אלוף ורמן.
"הגענו לאחת המיגוניות שהיו בתוכה הרבה חבר'ה שנהרגו וחזרו לי מראות שהיו לי במסע לפולין כנער - אתה עומד עם הנשק והמדים ואתה מבין שזה לא פולין וזו לא שואה - ותוך 6 שעות כל הגדוד התייצב". סגן אלוף ורמן סיפר שהמשימות אף מתבצעות תחת אש מחבלים: "איפה שהיה צריך לירות ירינו, ואיפה שלפנות פינינו".
מדי שבוע חצינו גדר ויצאנו לסרוק, איפה שצריך ירינו ואיפה שצריך פינינו
על ההשוואה לזק"א אמר סגן אלוף ורמן כי "אני לא אוהב את זה כי בסוף זו משימה צבאית, שמתבצעת תחת אש ובעל-קרקע ובתת-קרקע. אנחנו משתתפים במשימות של הלחימה, מפנים חללים שנהרגים לאחור. כמעט מדי שבוע חצינו גדר יצאנו לסרוק ולאתר את מה שצריך בכל מקום שצריך, היו סיטואציות שגם נפצענו". לדבריו, אין רתיעה, "אין אירוע שצריך להסתכן ולהביא את אנשינו חזרה שלא נהיה בו".
על ההתמודדות החדשה במלחמה הזו סיפר סגן אלוף ורמן כי "מה שהיה קשה מאוד במלחמה הזו, אנחנו כיחידה צבאית היינו ערוכים יותר לפינוי חללי צה"ל, ובשל מה שקרה ב-7 באוקטובר היינו צריכים להתמודד גם עם אזרחים. הרעות ותודעת השליחות כל כך משמעותיות שיש הרבה אנשים שרוצים להצטרף. אני לא יכול לתאר את התחושה שאתה חוזר ממשימה ושומע שבזכות מה שעשית חללי צה"ל חזרו לקבורה והמשפחות מקבלות את המידע, וזה לא שמועות וואטסאפים".