המחלוקת סביב "כוח שמירת השלום" בעזה: מובילות המהלך - והמתנגדות

המחלוקת סביב "כוח שמירת השלום" בעזה: המובילות והמתנגדות
דיפלומט ערבי ל"פייננשל טיימס": משימה שכזו צריכה להישלח אחרי אישור של מועצת הביטחון ולתקופה מוגבלת בזמן
מחבר איתמר מרגלית מחבר איתמר מרגלית
Getting your Trinity Audio player ready...
חטיבת גבעתי ברצועת עזה
צילום: צה"ל
מדינות ערביות שינו גישתן לרעיון כוח שמירת שלום ברצועת עזה וביהודה ושומרון. בעבר גורמים רישמיים ממדינות ערביות אמרו שלא יתמכו ברעיון של כוח בין לאומי או אזורי בעזה, אולם בכמה מדינות ערביות התרככה ההסתייגות, כך שהן תוכלנה לשלוח כוחות כחלק מ"המחויבות שלהן לתהליך השלום". 
יחד עם זאת, לא ברור איזו מדינה עריבת תסכים לקחת חלק בכוח שמירת שלום שכזה, כאשר דיפלומט ערבי אמר היום (שני) לעיתון "פייננשל טיימס" כי משימה שכזו צריכה להישלח אחרי אישור של מועצת הביטחון, ולתקופה מוגבלת בזמן, עד שהפלסטינים יפתחו את כוחות הביטחון שלהם. גורם ערבי אחר אמר שיוזמה מצרית העלתה את האפשרות לכוח שמירת שלום ערבי ואילו מדינות אחרות באזור, ביניהן סעודיה, ירדן וקטר - מתנגדות לזה.
לפני כחודשיים, בפגישה שהתקיימה בין שרים ממדינות ערביות לבין שר החוץ האמריקני, אנתוני בלינקן, בקהיר - העלו הצעה להצבת כוחות ערבים באזורי יהודה ושומרון בנוסף לעזה. שרי החוץ של מצרים, סעודיה, ירדן, קטר והאמירויות נפגשו עם בלינקן בקהיר כדי להציג את חזונן לפתרון הסוגייה הפלסטינית ליום שאחרי, כפי שפורסם בכאן חדשות, והציגו הצעה שכוללת את החזרת הרשות הפלסטינית לעזה. 

דיפלומט ערבי שמעורה בפרטי הפגישה, אמר לכאן חדשות כי הצד הערבי הביע נכונות לפריסת הכוחות גם ביהודה ושומרון ולא רק בעזה כחלק מהסידורים הביטחוניים "להשקת תהליך שלום בין ישראל לבין הפלסטינים, ויישום פתרון שתי המדינות". לדבריו, החשש של מדינות ערב הוא שישראל תתייחס לרעיון הזה כמשהו טקטי וזמני, שיסייע לצה"ל להתמודד עם הבעיות והאתגרים בעזה - כמו סוגיית חלוקת הסיוע ההומניטרי ולא במסגרת פתרון כולל ואסטרטגי לסכסוך הישראלי-פלסטיני, כפי שאותן מדינות היו רוצות לראות.

הפופולריים