לשכת ראש הממשלה הודיעה הערב (ראשון) כי חברי הקבינט הביטחוני-מדיני הסמיכו את ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון יואב גלנט להחליט על אופן התגובה נגד ארגון הטרור חיזבאללה, ועל מועדה. לפי גורמים המעורים בנושא, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר נמנע מההצבעה.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
ההערכה בממשל האמריקני היא שתהיה תגובה משמעותית מצד ישראל לאסון במג'דל שמס, "אך לא שבירת כלים שתוביל למלחמה", כך דווח הערב בחדשות הערב בכאן 11. בממשל הביעו חשש ממלחמה רחבה. כמו כן, גורמים בממשל אמרו שהם "פועלים למניעת הסלמה".
אחד החששות המרכזיים בממשל הוא מפני תגובה ישראלית בביירות. במהלך היממה האחרונה שוחחו בכירים אמריקנים עם בכירים ישראלים ובכירים באזור.
הלחץ האמריקני למנוע מלחמה כוללת: בממשל ביידן מעריכים שתהיה תגובה משמעותית מצד ישראל "אך לא שבירת כלים שתוביל למלחמה". @AmichaiStein1 עם המסרים והנסיונות של הממשל למנוע הסלמה#חדשותהערב pic.twitter.com/uuCK8lfQCU
— כאן חדשות (@kann_news) July 28, 2024
גורם מערבי בביירות אמר לכאן חדשות כי עדיין אפשר למנוע עימות כולל בין חיזבאללה לישראל ושני הצדדים מבינים היטב את ההשלכות הקטסטרופליות של עימות כזה.
גורם מערבי בביירות לכאן חדשות: "אפשר עדיין למנוע עימות כולל. שני הצדדים מבינים היטב את ההשלכות הקטסטרופליות של עימות כזה" @kaisos1987 עם ניסיונות התיווך וההיערכות של חיזבאללה ומדינת לבנון #חדשותהערב pic.twitter.com/yrSDLQDQoI
— כאן חדשות (@kann_news) July 28, 2024
עיתון הוול סטריט ג'ורנל דיווח שהממשל האמריקני העביר מסרים לאיראן דרך מדינות צד שלישי, בניסיון להימנע מהסלמה.
ברשת CNN דיווחו מפי גורם מערבי המעורה בפרטי המודיעין כי אין ספק שהתקיפה במג'דל שמס בוצעה על ידי חיזבאללה, אך הם לא מאמינים כי מדובר בתקיפה מכוונת. עוד אמר הגורם כי הציפייה היא שישראל תגיב, אך היא אינה מעוניינת להסלים את הסכסוך בגבול.