> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
הוועדה נתבקשה לעסוק בתנאי הכליאה של מחבלי הנוחבה בעקבות לחץ בין-לאומי וטענות קשות לפיהן ישראל לא עומדת באמנות הבין-לאומיות בהשוואה למה שנידרש בדין הבין-לאומי. הדוח לא אמור היה לעסוק באירועים פליליים שנחקרים במשטרה הצבאית החוקרת.
הביקורת הבינלאומית עסקה בעיקר בתנאי הכליאה והחזקתם של המחבלים, כשהם יושבים כל העת אזוקים בידיים עם פלנלית על העיניים בתנאים קשים בתוך סככות.
הוועדה קבעה כי המחבלים לא אמורים היו לשהות במתקנים הזמניים ברשות הצבא כמו שדה תימן במשך תקופה ארוכה כל כך, כשהם כלואים במתקנים מאולתרים זמניים, וסככות של טנקים שהפכו מכלאות למחבלים. זאת כשלצה"ל אין יכולת ותנאים לאבטח אותם במקום.
על פי הוועדה, המחבלים היו אמורים להיות ברשות צה"ל בסך הכל 10-15 ימים ואז לעבור למתקנים של השב"ס - גוף הכליאה הלאומי של מדינת ישראל, שלא היו ערוך לקלוט אלפי מחבלים. ההמלצה המרכזית של הוועדה היא שיש להעביר אותם לאחריות שירות בתי הסוהר ולרוקן ממחבלים את בסיס שדה תימן.
עם זאת, כידוע, עדיין יש מחבלים בשדה תימן ובכלא עפר, והם אכן אזוקים בידיהם ועיניהם מכוסות עם פלנלית. המחבלים זכאים למקלחת פעם בשבוע ושירותים במכלאות. הם מקבלים אוכל שכולל בעיקר סנדוויצ'ים, טונה, גבינות, ואוכלים עם ידיים אזוקות מלפנים.
נקבע כי המחבלים קיבלו תנאים בסיסיים בהתאם לנסיבות וחוסר היכולת של שב"ס לקלוט אותם בצורה יותר מאובטחת ועם כוח אדם מקצועי. צה"ל נאלץ "לאלתר" מתקני כליאה, שם האבטחה בעייתית ניגוד לשב"ס להם מתקנים או מאהלים שלאחרונה הוקמו עבורם.
ברוב האירועים, נוכח אלפי המחבלים שהגיעו, קשה היה לעמוד בכל התנאים ולשחרר אותם מאזיקים או להוריד להם את כיסוי העיניים, כשמדובר במתקן כליאה מאולתר. בגלל קשיי אבטחה, צה"ל נאלץ להחזיק אותם אזוקים עם עיניים מכוסות. מעט מהחיילות ששמרו עליהם דיווחו לוועדה על הערות מיניות מצד המחבלים, למרות שהן שמרו על המחבלים ממרחק.
חברי הוועדה היו יושב הראש, שופט בית המשפט המחוזי בדימוס אילן שיף, קצין הרפואה הראשי לשעבר תא"ל במילואים נחמן אש, קצין המשטרה הצבאית הראשי לשעבר תא"ל מיקי בראל, האלוף במילואים איתן דנגוט, לשעבר מתאם פעולות הממשלה בשטחים, ואלוף משנה במילואים פנינה שרביט, ראשת התכנית למשפט ובטחון לאומי ובעבר ראשת מחלקת הדין הבינלאומי בפרקליטות הצבאית.