לחץ במדינות ערב בעקבות התגובה האיראנית הצפויה נגד ישראל על חיסול איסמאעיל הנייה בטהראן. אותן מדינות ערביות שהיו שותפות לבלימת מתקפת הכטב"מים בחודש אפריל, מנסות לשכנע את איראן למתן את תגובתה ובעיקר לוודא שהתגובה לא תפגע בהן, בראשן ירדן ומצרים, שכנותיה של ישראל. כך פורסם הערב (ראשון) בחדשות הערב בכאן 11.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
מדינות ערב מנסות לשכנע את איראן למתן את תגובתה נגד ישראל ולא לכוון אותה אליהן. שר החוץ הירדני בביקור נדיר בטהראן בניסיון לעצור את ההסלמה@kaisos1987 #חדשותהערב pic.twitter.com/tqSCD7WzVY
— כאן חדשות (@kann_news) August 4, 2024
במהלך חריג, שר החוץ הירדני, איימן א-ספדי, מבקר היום בטהראן לראשונה מזה תשע שנים ונפגש עם עמיתו האיראני. גורם מדיני ירדני מסר כי מטרת הביקור היא להבהיר את הניטרליות של ירדן ומרחבה האווירי, ואת רצונה של רבת עמון להימנע מלהפוך לזירת עימות.
גורם בכיר ברבת עמון הוסיף: "ירדן תמיד פועלת כדי לעצור את ההסלמה באזור ומזהירה מצעדים שעלולים להרחיב את הסכסוך".
במקביל, גם מצרים מקיימת שיחות אינטנסיביות עם האיראנים בימים האחרונים במטרה להרגיע את המתיחות. עם זאת, נראה כי בטהראן עומדים על דעתם בנוגע לתגובה הצפויה.
המאמצים הדיפלומטיים של מדינות ערב מגיעים על רקע החשש מהסלמה אזורית נוספת, לאחר חודשים של מתיחות גוברת במזרח התיכון.
נהירה המונית מלבנון על רקע אזהרות מדינות זרות
במקביל למאמצים הדיפלומטיים, נרשם עומס רב בטרמינל ההמראות בנמל התעופה הבינלאומי של ביירות. זאת בעקבות קריאות של מדינות זרות, ביניהן ארצות הברית, לאזרחיהן לעזוב את לבנון בהקדם האפשרי.
העזיבה ההמונית מתרחשת בעיקר בקרב אזרחים ממדינות מערביות וערביות, החוששים מעימות אפשרי בין ישראל לחיזבאללה ואיראן.
חברות תעופה רבות ממדינות המערב ומדינות ערביות מבטלות טיסות ואף קווי טיסה לביירות בעקבות ההסלמה, מה שמגביר את הלחץ על היוצאים ומעצים את התחושה כי המצב עלול להידרדר במהירות.