דירוג שאנגחאי היוקרתי לשנת 2024 הציב הבוקר (חמישי) שלוש אוניברסיטאות ישראליות בין 85 המוסדות המובילים בעולם, מה שמהווה הישג משמעותי למערכת ההשכלה הגבוהה בישראל.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
מכון ויצמן למדע מוביל את הרשימה הישראלית במקום ה-69, עם ירידה קלה של מקום אחד לעומת השנה שעברה. האוניברסיטה העברית בירושלים רשמה עלייה מרשימה של 5 מקומות והתברגה במקום ה-81. הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל נמצא במקום ה-85, עם ירידה של 6 מקומות לעומת הדירוג הקודם. בנוסף, הטכניון דורג במקום ה-11 ברשימת האוניברסיטאות הטכנולוגיות המובילות בעולם.
"מיקומנו במדד שאנגחאי מצביע שוב ושוב על מיקומו של הטכניון בין האוניברסיטאות הטכנולוגיות הטובות בעולם", אמר נשיא הטכניון פרופ' אורי סיון. "הטכניון, כמו שאר האוניברסיטאות בישראל, מתמודד בזירה העולמית עם אוניברסיטאות ותיקות, גדולות ועשירות הרבה יותר, ומצליח בכך אפילו במדד הנוכחי המסכם את 2023, מהשנים הקשות ביותר שידענו", הוסיף.
פרופ' אשר כהן, נשיא האוניברסיטה העברית, ציין כי: "הימצאותן של 3 אוניברסיטאות ישראליות ברשימת 100 האוניברסיטאות המובילות בעולם – הוא הישג יוצא דופן בשנה כה מאתגרת ומורכבת. תודה לאנשי האוניברסיטה כולם שממשיכים לקדם מדיי יום מחקר מצוין, למרות ועל אף המתקפות הפנימיות והחיצוניות".
מדד שאנגחאי, המתפרסם מדי שנה, נחשב לאחד הדירוגים האמינים ביותר בתחום האקדמיה. הדירוג מתבסס על מדדים שונים הבוחנים את איכות המחקר במוסדות, כולל מספר חברי הסגל והבוגרים שזכו בפרסי נובל ומדליות פילדס, והיקף ואיכות הפרסומים בכתבי עת מובילים.
בראש הדירוג העולמי ניצבות גם השנה אוניברסיטאות אמריקאיות: הרווארד במקום הראשון, אחריה סטנפורד ו-MIT. הדירוג כולל כ-2,500 אוניברסיטאות מרחבי העולם. מבין 100 המוסדות המובילים, 38 נמצאים בארצות הברית, 14 בסין, 8 בבריטניה, 5 באוסטרליה, 4 בצרפת, 4 בגרמניה, 3 בקנדה ו-3 בישראל.