גורמי ביטחון התנגדו להטלת ממשל צבאי ברצועת עזה. כפי שדווח היום (שישי) בחדשות השישי בכאן 11, הגורמים העריכו שהעלות לתפעול ממשל כזה הינה 20 מיליארד שקלים בשנה והוספת 400 תקנים חדשים בצה"ל. כמו כן, חמש אוגדות יפעלו באופן שוטף בשטח הרצועה ויהיו אחראיות ל-2.3 מיליון פלסטינים.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
בנוסף, התקציב המוערך הוא הערכת תפעול בלבד, ללא שיקום רצועת עזה בהם תשתיות, בתי חולים, בתי ספר, כבישים ועוד. כמו גם, ללא הקמת תשתיות הממשל הצבאי עם הקמת בסיסים בתוך הרצועה. מבחינה צבאית, הממשל יוביל לפגיעה משמעותית בהגנה עם צמצום משמעותית עד כדי ביטול אימונים של לוחמים, והגדלת היקף המילואים.
בהיבט הבין לאומי, הטלת ממשל צבאי תפגע ביחסים עם ארצות הברית ותוביל לגינוי ותגובות חריפות מצד מדינות שותפות ושכנות כמו מצרים, ירדן ומדינות הסכמי אברהם, עד כדי ניתוק יחסים עם ישראל. גם העברת סיוע מצד הקהילה הבינלאומית ייעצר, שכן אף מדינה לא תסכים לתמוך הומניטרית בשטח כבוש שמנוהל על ידי צה"ל.
במערכת הבטחון התנגדו להקמת ממשל צבאי, אבל אם יידרשו על ידי הדרג המדיני הם יפעלו להקמתו. העלאתו לדרגת תא"ל ומינויו של אלעד גורן ל"ראש המאמץ ההומניטרי" נועד להוביל את המאמץ ההומניטרי של ישראל ברצועה, ואין לכך שום קשר להקמת ממשל צבאי ברצועה. במקום גורן ימונה רמ"ח אזרחי.