גורמים בסביבת נתניהו: ישראל פתוחה לדון בהצעת הפסקת האש שהציגו האמריקנים והצרפתים

ישראל פתוחה לדון בהצעת הפסקת האש שהציגו האמריקנים
לפי הגורמים, היתה אי הבנה עם האמריקנים ונתניהו קיבל את הנוסח הסופי של ההצעה רק כשהיה בדרכו לניו יורק. מוקדם יותר היום הותקפה המפקדה המרכזית של חיזבאללה בביירות
מחבר נתן גוטמן מחבר נתן גוטמן
Getting your Trinity Audio player ready...
תקיפת מפקדת חיזבאללה בביירות
תקיפת מפקדת חיזבאללה בביירות צילום: REUTERS/Louisa Gouliamaki

גורמים בסביבת נתניהו אמרו היום (שישי) כי ישראל פתוחה לדון בהצעת הפסקת האש שהציגו האמריקנים והצרפתים וראש הממשלה נתניהו ידון בכך עם שובו לישראל.

הצטרפו לשידור בכאן 11

גורמים נוספים אמרו כי היתה אי הבנה עם האמריקנים בשאלת הצגת התוכנית וכי ישראל קיבלה את הנוסח הסופי רק כשנתניהו כבר היה בדרכו לארצות הברית. הישראלים שניהלו את השיחות, השר רון דרמר והשגריר מייק הרצוג, קיבלו את הרושם שממשל ביידן מבקש מישראל רק להבהיר כי היא מסכימה להכנס למשא ומתן על בסיס היוזמה, אבל ההצגה של התוכנית בשעה שנתניהו היה בדרכו נראתה כציפייה להסכמה ישראלית לתוכן התוכנית.

"לא היתה דקה אחת שהם יכלו להגיד שהיתה הסכמה ישראלית. זו קריאה להפסקת אש שאמורה להתחיל תהליך והם עשו רושם שאפשר לסיים את תהליך עד חמישי-שישי", אמרו הגורמים. הגורמים ציינו כי חילוקי הדעות עם ארצות הברית יושרו בשיחות שקיים אתמול דרמר עם נציגי הממשל בניו יורק וכי אי ההבנה הוסדרה.

בסרטון שצילם אחרי נחיתתו בארצות הברית אמר נתניהו: "לא נפסיק להכות בחיזבאללה עד שנחזיר את תושבינו בביטחה לבתיהם".

במקור, הממשל האמריקני רצה לפרסם אתמול את היוזמה הצרפתית-אמריקנית להפסקת אש בלבנון, ואף סיכם עם ראש הממשלה בנימין נתניהו שיברך את ההצעה באופן פומבי - אך הדברים שאמר ראש הממשלה עם נחיתתו בארצות הברית, לא כללו התייחסות למתווה, הסדר מדיני או הפסקת אש.

הפופולריים