סקר כאן חדשות

שנה למלחמה: 27% בלבד חושבים שישראל ניצחה מול חמאס

שנה למלחמה: 27% בלבד חושבים שישראל ניצחה מול חמאס
48% מהמשיבים מקורבים לאדם שנהרג במלחמה, 86% לא מוכנים לגור בעוטף עזה בסיום המלחמה | הנתונים
מחבר יערה שפירא מחבר יערה שפירא
Getting your Trinity Audio player ready...
יונתן זינדל, פלאש 90
צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

שנה למלחמה – מערכת כאן חדשות יצאה בסקר מקיף, כדי לבדוק את מצב החברה הישראלית. 

רק 27%, קצת יותר מרבע, חושבים שישראל ניצחה במלחמה מול חמאס ו-35% חושבים שהפסידה, היתר – לא יודעים. כך עולה מסקר של מערכת כאן חדשות ומכון קנטאר בראשות דודי חסיד, שתשאל 653 ישראלים ונתוניו מתפרסמים הבוקר (ראשון).

התשובה משתנה מעט אם מחלקים את המשיבים למצביעי הקואליציה לעומת מצביעי האופוזיציה. בקרב מצביעי קואליציה בלבד 47%, כמעט חצי, סבורים שישראל ניצחה. שם כנראה יותר אופטימיים. באופוזיציה – המצב הפוך. 48%, כמעט חצי, סבורים שישראל הפסידה במלחמה בעזה.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי

עוד נשאלו הנסקרים אם הם מכירים אישית מישהו שנהרג במלחמה או בטבח 7 באוקטובר. 12% מהמשיבים, שבמדגם לכלל האוכלוסייה מהווים 600 אלף ישראלים, ענו שהם איבדו בן משפחה או חבר קרוב. מלבדם, 36% השיבו שאיבדו מכר או חבר אחר. כלומר, בסך הכול 48% מהישראלים מכירים מישהו שנהרג במלחמה או בטבח 7 באוקטובר. באזור הדרום, כמובן, המספרים גדולים יותר.

שאלה נוספת הייתה אם לאחר סיום המלחמה הם יהיו מוכנים לעבור לגור באחד מיישובי עוטף עזה. רק 14% מהנשאלים השיבו שהיו מוכנים לשקול מגורים בעוטף עזה כשתסתיים המלחמה. 86% לא מוכנים. כמעט אין הבדל בתשובות לשאלה זו של אנשים שגרים במקומות שונים בארץ.

השלכות טבח 7 באוקטובר והמלחמה המתמשכת על החברה הישראלית:


נשאלי הסקר השיבו על השאלה האם שינו את מקום מגוריהם מאז 7 באוקטובר, אך מרביתם, תומכי הקואליציה והאופוזיציה כאחד, נשארו במקום מגוריהם הקבוע. כ-2.3% מקרב מצביעי הקואליציה, הודו כי שינו את מקום מגוריהם עקב המלחמה, בהשוואה ל-1.2% ממצביעי האופוזיציה.

כמו כן, 7.5% מתושבי הדרום השיבו בחיוב על כך ששינו את מקום מגוריהם, אולם זאת ללא קשר למלחמה. לעומת זאת, כ-3% מתושבי הצפון הלא מפונים, הודו כי החליטו לשנות את מקום מגוריהם עקב המצב הביטחוני.

הנסקרים נשאלו גם לגבי שינוי עיסוקם בעקבות 7 באוקטובר והמלחמה: כ-5% ממצביעי הקואליציה ומהמגזר החילוני והמסורתי השיבו בחיוב, עקב המלחמה. כ-16% מהדתיים והחרדיים שינו גם הם את עיסוקם, אך ללא קשר למלחמה. בפילוח אזורי, כ-11% מאנשי הדרום שהשתתפו בסקר, העידו כי שינו מקום עבודתם עקב המלחמה. בצפון, כ-7% העידו על כך. בירושלים, כ-14% מהנשאלים שינו גם הם את עיסוקם, אך ללא קשר למלחמה.

ביחס להזדקקות לטיפול רפואי מאז 7 באוקטובר, כ-6% ממצביעי האופוזיציה העידו כי נזקקו לטיפול רפואי בעקבות אירוע שקשור ישירות למלחמה, בניגוד ל-5% ממצביעי הקואליציה. בנוסף, 6% מתושבי השרון העידו נזקקו לטיפול רפואי, בנסיבות שקשורות ישירות למלחמה. גם תושבי אזור הדרום והמרכז נזקקו לטיפולים רפואיים מאז תחילת המלחמה, אך לא בנסיבות שקשורות באופן ישיר למלחמה.

*נתוני הסקר: מדובר במדגם של 653 גברים ונשים בגילאי 18 ומעלה, דגימה אינטרנטית, כולל המגזר הערבי
מועד עבודת השדה: 24-25 בספטמבר 2024  (לאחר מבצע הביפרים, אך לפני חיסול נסראללה)  
מס' האנשים שהתבקשו לענות על הסקר: 3,983
טעות הדגימה: 3.8%+

הפופולריים