מתקפת הביפרים ומכשירי הקשר

נציגת מכירות משכנעת והאזנה במשך עשור: עוד פרטים על מבצע הביפרים

נציגת מכירות משכנעת: פרטים חדשים על מבצע הביפרים
תחקיר של הוושינגטון פוסט מביא פרטים נוספים על מבצע הביפרים ומכשירי הקשר נגד פעילי חיזבאללה והפעולות שקדמו לו
מחבר נתן גוטמן מחבר נתן גוטמן
תיעוד הנזק מפיצוץ מכשירי הקשר בלבנון 18.9
תיעוד הנזק מפיצוץ מכשירי הקשר בלבנון 18.9 צילום: ללא

עיתון "וושינגטון פוסט" פרסם הלילה (ראשון) תחקיר ובו פרטים חדשים על מבצע פיצוצי הביפרים ומכשירי הקשר של אנשי חיזבאללה. לפי התחקיר, איתוריות הנפץ נבנו בישראל ב-2022 והוכנסו לקו האספקה של חברת "אפולו" מטיוואן מבלי שזו תדע על כך. נציגת מכירות הצליחה לשכנע את חיזבאללה לרכוש 5,000 ביפרים בנימוק שמדובר באמצעי תקשורת חסין מפני ריגול ישראלי. הנציגה המליצה על הדגם בעל הסוללה המוגדלת והמארז הקשיח. ארגון הטרור רכש את הביפרים וצייד בהם את פעיליו.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי

למבצע קדמה פעולה אחרת של המוסד לפני עשור, במסגרתה נמכרו לחיזבאללה מאות מכשירי קשר, "ווקי-טוקי", שהועברו לפעילי ארגון הטרור. במכשירים אלה הותקן לא רק חומר נפץ, אלא גם אמצעי מעקב, שאיפשרו לישראל להאזין לשיחות שנערכו במכשירים.

לפי הדיווח, בימים שלפני המבצע, מקבלי ההחלטות בישראל התלבטו אם אכן לפוצץ את המכשירים, מחשש לתגובה חריפה מצד חיזבאללה. משהוחלט על הפעולה, פעילי ארגון הטרור קיבלו הודעה בביפר שבה נכתב כי ממתינה להם הודעה מוצפנת, שקריאתה חייבה לחיצה על שני כפתורים במקביל ושימוש בשתי הידיים. כך ישראל הבטיחה שהפציעות של מחבלי חיזבאללה יהיו משמעותיות והם ייפגעו בשתי ידיהם.

לפי התחקיר, ישראל לא יידעה מראש את ארצות הברית על הכוונה לפוצץ את המכשירים.

הפופולריים