שידור ישיר בכאן 11:
סמ"ש שירה חיה סוסליק, שוטרת מגב, נפלה היום (ראשון) בפיגוע בתחנה המרכזית בבאר שבע. על פי החשד, מחבל הגיע לסניף מקדונלד'ס ופתח בירי לכל עבר, גרם לפציעתם של מספר אנשים לפני שחוסל על ידי כוחות הביטחון. סמ"ש סוסליק שירתה כסיירת במג"ב דרום.
בפיגוע נפצעו שני בני אדם באורח קשה, ארבעה באורח בינוני וארבעה באורח קל. המחבל חוסל בזירה.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
מחקירה ראשונית עולה כי המחבל, תושב הפזורה הבדואית ליד חורה, הגיע כנראה באוטובוס למקום, נכנס בריצה לסניף וירה באקדח לכיוון האזרחים.
במשטרה נבדק אם חלק מהפצועים נפגעו מירי דו צדדי. כוחות משטרה רבים של המחוז הדרומי נמצאים במקום ופועלים לאבטחת האזור ולחקירת נסיבות האירוע. מפקד מחוז הדרום, ניצב אמיר כהן, הגיע לזירת האירוע ומקיים בה הערכת מצב.
כוחות רבים של יחידות המחוז הדרומי, בהם שוטרים, לוחמי יס"מ, מג"ב ומתנדבים נמצאים בסמוך לזירת האירוע ומבצעים מחסומי תנועה וחיפושים - כל זאת על מנת לשלול מעורבים שנמלטו מהמקום.
פרמדיק בכיר במד"א בוריס מנטו סיפר: "הגענו למקום במהירות בכוחות גדולים, ראינו צעירה שוכבת כשהיא מחוסרת הכרה ללא דופק וללא נשימה ביצענו בדיקות רפואיות אבל הפציעה שלה הייתה קריטית ולצערנו נאלצנו לקבוע מותה במקום. במקום הייתה המולה רבה פצועים נכנסו לחנויות. בסריקה של צוותי מד"א ראינו עוד מספר פצועים, כולם היו בהכרה מלאה וסבלו מפציעות בגופם. הענקנו להם טיפול רפואי שכלל עצירת דימומים ומתן תרופות לשיכוך כאבים ופינינו אותם בניידות טיפול נמרץ של מד"א לבתי החולים כשמצבם יציב."
ראש העיר רוביק דנילוביץ הגיע לזירה ואמר: "מדובר באירוע קשה עם נפגעים ונפגעות. קיבלתי דיווח ממפקד המחוז והצוות המקצועי של גורמים הביטחון השונים. הכל בשליטה מלאה. אנחנו כעיר עושים את הכל על מנת להחזיר את החיים לשגרה מלאה. ראיתי את האירוע. סה"כ אירוע מאוד קצר ותגובה מהירה מאוד של שוטרים חיילים ואזרחים. הפיגוע הוא פיגוע קשה. אנחנו נמצאים בימים מאתגרים. רגישים. אנא גלו עירנות. אנחנו בפריסה מלאה וכוחות היבטחון מתוגברים. מדובר ברוצח נאלח".
זהות המחבל
המחבל הוא אחמד סעיד סלימאן אלעוקבי, בן 29, תושב עוקבי שליד חורה, אזרח ישראלי בעל רישום פלילי. אלעוקבי הוא בן משפחתו של המחבל שרצח את סמל עומרי לוי ב-2015, באותה תחנה מרכזית, מוהנד אלעוקבי.
באוקטובר 2015, לפני כ-9 שנים, מוהנד אלעוקבי חטף נשק מחייל בתחנה המרכזית ופתח בירי. סמל עומרי לוי נפל ועוד 10 נוכחים נפצעו.
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הגיע לזירת הפיגוע והתייחס לזהות המחבל: "נגמרה ההומניות, אין סלחנות בתחומים שאני אחראי עליהם. יש הרבה בדואים נאמנים אבל יש גם כאלה שלא. מי שלא נאמן צריך להרוס לו את הבית, צריך להראות משילות. אני קורא לראש הממשלה להעביר היום את החוק שהצענו לגירוש משפחות מחבלים".
עוד בנושא