מטפלים בבעיית התחמושת

הפנטגון: רכיבים ראשוניים של סוללת "THAAD" הגיעו לישראל

הפנטגון: רכיבים ראשוניים של סוללת "THAAD" הגיעו לישראל
יחד עם הרכיבים הגיעו גם אנשי צבא אמריקנים. לפני כן דווח בפייננשל טיימס דווח כי ישראל ניצבת בפני מחסור בטילי יירוט. מנכ"ל תעשייה אווירית: "מפעילים משמרות משולשות, הזמן הנדרש לייצור טילים מיירטים אינו עניין של ימים"
מחבר יואב זהבי מחבר יואב זהבי
כיפת ברזל
כיפת ברזל צילום: צה"ל

הפנטגון הודיע היום (שלישי) כי צוות של אנשי צבא ארצות הברית ורכיבים ראשוניים הנחוצים להפעלת סוללת "THAAD" הגיעו לישראל. לפי ההודעה, הסוללה תהיה מסוגלת לפעול באופן מלא בעתיד הקרוב, אך מטעמי אבטחה תפעולית לא דנו בלוחות זמנים.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי

קודם לכן דווח בפייננשל טיימס על כך שישראל מתמודדת עם מחסור בטילי יירוט. אנשי צבא בכירים לשעבר העידו לעיתון הבריטי כי ישראל ניצבת בפני מחסור בטילים מיירטים, בזמן שהיא מחזקת את מערכות ההגנה האוויריות שלה, כדי להתגונן מפני התקפות מצד איראן ובעלות בריתה.

לפי אותם אנשי צבא ופרשנים מהתעשייה הביטחונית, מתכנני ההגנה ומערכות ההגנה האוויריות של ישראל, המופעלות על ידי בינה מלאכותית, נאלצים לבחור על אילו אזורים להגן על חשבון אחרים. לפי נתונים רשמיים של ישראל, יותר מ-20 אלף רקטות וטילים נורו לעבר ישראל בשנה האחרונה מרצועת עזה ומלבנון בלבד.

מערכת THAAD

בתוך כך, ארצות הברית מיהרה לעזור לסגור את הפערים במערך ההגנה של ישראל, והכריזה לפני יומיים על פריסת מערכת ההגנה מפני טילים בגובה רב "THAAD", לקראת מתקפת תגמול צפויה מצד ישראל על איראן, שעלולה להוביל להסלמה אזורית נוספת.

מערכת ההגנה האווירית THAAD, המיוצרת על ידי חברת לוקהיד מרטין, מהווה פתרון מתקדם להתמודדות עם טילים בליסטיים והיא יכולה ליירט מטרות בתוך ומחוץ לאטמוספרה. סוללת THAAD הראשונה הופעלה במאי 2008. בשנת 2019 הוצבה סוללה דומה בישראל, אבל שימשה רק לאימונים.

"בעיית התחמושת של ישראל היא חמורה", אמרה דנה סטרול, בכירה לשעבר במשרד ההגנה האמריקני שהייתה אחראית על המזרח התיכון. "אם איראן תגיב למתקפה ישראלית וחיזבאללה יצטרף גם כן, מערכות ההגנה האוויריות של ישראל יימתחו", הוסיפה.

לפי סטרול, המאגרים של ארצות הברית אינם בלתי מוגבלים. "ארצות הברית לא יכולה להמשיך לספק תחמושת לאוקראינה ולישראל באותו הקצב. אנו מתקרבים לנקודת מפנה." 

בניסיון לפתור את בעיית המחסור, בועז לוי, מנכ"ל התעשייה האווירית, אמר כי הוא מפעיל משמרות משולשות כדי להמשיך את פעילות פסי הייצור. "חלק מפסי הייצור שלנו עובדים 24 שעות, שבעה ימים בשבוע. המטרה שלנו היא לעמוד בכל ההתחייבויות", אמר. עוד הוא הוסיף כי הזמן הנדרש לייצור טילים מיירטים "אינו עניין של ימים".

הפופולריים