ישראל הצליחה לשבות ארבעה מחבלים נוספים מכוח רדואן של חיזבאללה, כולל מפקד. כך פורסם היום (רביעי) לראשונה בכאן חדשות. יש כבר יותר מ-10 מחבלים עצורים של ארגון הטרור בידי ישראל. מול הארבעה התנהל משא ומתן במשך כמה שעות, לבסוף אחרי פעולות לזירוז כניעתם ומשהבינו שצה"ל עומד לפרוץ למנהרה שבה היו הם הסגירו עצמם.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
אתמול פורסם בכאן חדשות כי צה"ל לכד שלושה מחבלי חיזבאללה מכוח רדואן במנהרה בדרום לבנון. זאת אחרי שצה"ל פרסם ביום ראשון כי לכד מחבל של חיזבאללה שהסתתר במנהרה בלבנון, שבה אותרו אמצעי לחימה וציוד לשהייה ארוכה.
אחד המחבלים אמר בחקירתו כי "אחרי החיסול של נסראללה כולם ברחו כבר מההתחלה", בהתכוונו בין היתר למפקד האזור וסגנו.
שלושת מחבלי כוח רדואן שנתפסו בידי צה"ל משתפים פעולה בחקירה ומוסרים מידע מודיעיני משמעותי | הפרסום של @avishaigrinzaig #חדשותהערב pic.twitter.com/cqtJFsKTlK
— כאן חדשות (@kann_news) October 15, 2024
אותו מחבל, בשם וואדח כאמל יונס, הוסיף בחקירה כי כוח רדואן "הם קטני אמונה, אנשים בלי דת, שנכנסו לקבל כסף וברחו כי פחדו מצה"ל". לדבריו, "הם תכננו להגיב למתקפה, להתקדם לגליל, אבל אחרי החיסול של חסן נסראללה לא ראו אף אחד מהם".
כוחות גדוד 13 של חטיבת גולני שפעלו באזור הם שאיתרו את פיר המנהרה בתוך מבנה של חיזבאללה וכיתרו את המבנה. שלושת המחבלים נכנעו ונלכדו. הם נחקרו תחילה על ידי חוקרי שטח של יחידה 504 במודיעין, ולאחר מכן הובאו למתקן כליאה להמשך חקירה בשטח הארץ. לצד המחבלים נמצאו אמצעי לחימה רבים וציוד לשהייה לזמן ארוך. שלושתם שיתפו פעולה בחקירתם ומסרו מידע משמעותי.