פרטים חדשים על חיסולו של סינוואר ברפיח: בצה"ל הודו היום (שישי) שלא היה מודיעין קונקרטי על הימצאותו של סינוואר במקום בו חוסל. יחד עם זאת העריכו בצה"ל שברפיח ובשכונה הצפון-מערבית שלה, שכונת תל א-סולטן, נמצאים בכירי חמאס מאחר ומדובר באזור המרוחק ביותר מהגבול עם ישראל. בנוסף, לאחר הלחץ של צה"ל בחאן יונס ברחו בכירי ארגון הטרור לרפיח, שם קיים תוואי תת קרקעי נרחב.
מהרגע שזוהה מחבל במבנה, עד שזוהה כסינוואר
לוחמי חטיבת ביסל"ח עם גדודים 450 ו-198, ששייכים להכשרת מפקדי טנקים, פועלים באזור תל א-סולטן תחת אוגדת עזה. בין היתר , ממשיכים הלוחמים לסרוק מבנים ומחפשים אמצעי לחימה ותשתיות תת קרקעיות.
לוחם מגדוד 450 זיהה דמות חשודה סמוך לאחד המבנים בסביבות השעה 10:00 לפני יומיים. לוחמים הוקפצו לאזור והעלו רחפן לאוויר. תוך כדי סריקות זוהו שלוש דמויות: שתיים היו מכוסות בשמיכות, והשלישית הייתה לבושה באפוד לחימה ונשק. מפקד גדוד 450 פתח בירי לעבר הדמות עם האפוד ופגע בידה - בהמשך התברר שזה סינוואר.
בשלב הזה המחבלים ברחו ונכנסו לתוך מבנה. לוחמי צה"ל כיתרו את המבנה והחלו בירי של מקלעים וטנקים. המחבלים ירו וזרקו רימונים, לוחם אחד נפצע קשה. כחלק מחיפוי ללוחמים, כוח מגדוד 450 הלך למבנה סמוך, שם איתר מפקד המחלקה שלולית דם והבין שיש מחבל במבנה.
תוך כדי סריקות, המחבל - שהתברר כסינוואר, השליך שני רימונים לעבר הלוחמים. טנק הוזעק למקום, וירה שני פגזים לעבר המבנה בזמן ששאר הלוחמים פתחו באש מקלעים. בשלב זה, באזור השעה 17:40, הלוחמים ביצעו ירי על שני המבנים במקביל.
רחפן שנכנס לבית, זיהה מחבל שניסה לפגוע ברחפן צה"לי באמצעות קרש. בהמשך הלוחמים המשיכו בירי מקלעים ופגזים עד שהמחבלים חוסלו. מפקד פיקוד הדרום החליט "להקפיא" את הלחימה ולהיכנס למבנים בשעות הבוקר, מכיוון שהאזור רווי בתשתיות תת קרקעיות. עוד באותו הלילה, חוסל מחבל נוסף באזור. בבוקר הוכנס רחפן למבנה ושם זוהה סינוואר, כבר ללא כיסוי פנים. בשלב הזה הוקפצו לוחמי שב"כ ולוחמי צה"ל על מנת לברר אם אכן מדובר במנהיג חמאס.

ההערכות בצה"ל: למה סינוואר יצא מהמנהרה?
בצה"ל אמרו כי העריכו שבכירי חמאס נמצאים באזור הזה וכי נראה שסינוואר ניסה לצאת מרפיח אחרי שחש כלוא באזור תחת כיתור של צה"ל. נמסר גם כי ייתכן שהמזון והאספקה שלו אזלו.
על גופת סינוואר נמצאו מסמכים רבים, לצד 40 אלף שקל במזומן, שהיו אמורים לשמש אותו בהימלטותו. בין המסמכים גם כאלה שגורמי הביטחון הגדירו "בעלי ערך מודיעיני רב".