צה"ל החל לתקוף הלילה (ראשון) מוסד בשם "אל-כרד אל-חסן" המשמש כרשת הבנקים של חיזבאללה בלבנון. טרם תקיפת התשתיות, דובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי הזהיר כי "צה"ל יחל לתקוף תשתיות ששייכות לאגודה 'אל-כרד אל-חסן' המזוהה עם חיזבאללה - התרחקו מיד". בלבנון דווח על נהירת התושבים אל עבר מקומות מחסה.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
יתר על כן, אדרעי יצא בהודעה דחופה לתושבי בקעא ורובע הדאחייה בביירות: "כל מי שנמצא במבנים הסמוכים באלשייח, חארת חריכ, ברג' אלברג'נה, שויפאת אל עמרוסיה, תחויטאת אלעד'יר, אלע'בירי, בעלבק, אל הרמל, חרת אלפכני - אתם נמצאים בסמוך למתקני חיזבאללה".
תיעוד מתקיפה בביירות
דיווחים בלבנון על תקיפות בדאחייה | תיעוד מרויטרס@OmerShahar123 pic.twitter.com/HQh9STM09C
— כאן חדשות (@kann_news) October 20, 2024
עמותת "אל-כרד אל-חסן" מופעלת על ידי חיזבאללה, ומתפקדת כרשת הבנקים שמפעיל הארגון. העמותה מהווה חלק מתשתית השירותים החברתיים שמעניק חיזבאללה לבני העדה השיעית, ובמקביל מתפקדת כצינור להלבנת כספים.
במסגרת העמותה, ניתן לקבל הלוואות ללא ריבית, בהתאם לשריעה. שירות זה היווה לאורך השנים אחד מגורמי המשיכה של בני העדה השיעית בלבנון אל חיזבאללה. "עמותת הצדקה" הזו היא דרך בה משתמש חיזבאללה במשך שנים רבות כדי להסוות מקור של כספים המועברים אליו, ומאז 2007 נתונה לסנקציות של משרד האוצר האמריקני.
תיעוד: תושבים בורחים אחרי אזהרת צה"ל
אחרי אזהרות של דובר צה"ל: דיווחים על בריחת תושבים בחלק משכונות ביירות@OmerShahar123 pic.twitter.com/3y5GZyPFVP
— כאן חדשות (@kann_news) October 20, 2024
לפיכך, פנה אדרעי לתושבי לבנון והסביר כי חיזבאללה ממומן על ידי התקציב המדינתי האיראני, ובו נעשה שימוש להתחמשות, בניית מתקני אחסון תחמושת, הקמת משגרים, מימון שכר דירה לאנשי חיזבאללה וביצוע פעילויות טרור שונות.
לדברי אדרעי, רוב הכספים שהועברו מאיראן, וכן כספים שחיזבאללה הכניס בעצמו, מנוהלים בעמותה הנקראת "אל-קרד אל-חסן", שמהווה המהווה מחסה עבור נכסי חיזבאללה הכלכליים.
העמותה מצידה הגיבה לתקיפות צה"ל נגד סניפיה ומסרה: "פשיטת הרגל המוסרית של האויב והיגמרות בנק המטרות שלו, גרם לו לאיים על תקיפת סניפינו, בידיעה שאנחנו נקטנו בכלל הצעדים מתחיל המלחמה, כדי לשמור את פקדונות הלקוחות והחסכונות ששמרו במהלך חייהם. עין תחת עין, שן תחת שן".