ארגון הטרור חיזבאללה הודיע היום (שלישי) כי הוא זה שביצע את ניסיון ההתנקשות בראש הממשלה בנימין נתניהו באמצעות כטב"ם בקיסירה ביום שבת האחרון.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
מחמוד עפיף האחראי על ההסברה בחיזבאללה אמר במסיבת עיתונאים: "אנחנו בחיזבאללה לוקחים אחריות מלאה ובלעדית על תקיפת ביתו של הפושע נתניהו". עפיף הצהיר כי חיזבאללה ינסה להתנקש בראש הממשלה בשנית: "לוחמי הג'יהאד של ההתנגדות האסלאמית רואים, ואוזניהם שומעות ואם הידיים שלהם לא הגיעו אליך בפעם הקודמת, ביננו ובינך הימים, והלילות ושדה הקרב".
לאחר מכן, הצנזורה התירה לפרסום כי הכטב"ם ששיגר חיזבאללה פגע בבית משפחת נתניהו בקיסריה - וגרם לנזק. הפגיעה הישירה בביתו של נתניהו פגעה באופן מדויק בחלון חדר השינה וכל שלושת הכטב"מים ששוגרו ביום שבת יועדו לפגיעה בבית ראש הממשלה.
מוקדם יותר, ערוץ "אלערביה אלחדת'" דיווח מפי מקורות כי אישים בשגרירות איראן בביירות מעורבים בניסיון ההתנקשות בראש הממשלה בנימין נתניהו באמצעות הכטב"ם ששוגר בשבת לעבר ביתו בקיסריה. לדברי המקורות, גם החקירה הישראלית של האירוע מעלה מעורבות איראנית בשיגור הכטב"ם.
בשל אזהרות דובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי כי ישראל תתקוף את הדאחייה, קיפלו את המיקרופונים במסיבת העיתונאים של האחראי על ההסברה בחיזבאללה. עפיף אמר: "ההפצצות לא מפחידות אותנו אז איך האיומים יפחידו אותנו?" - והלך. במקביל, סוכנות הידיעות הלבנונית דיווחה כי בוצעה תקיפה בדאחייה.
מסיבת העיתונאים נקטעה: בצל אזהרות דובר צה"ל בערבית לתקוף את הדאחייה, קיפלו את המיקרופונים במסיבת העיתונאים של האחראי על ההסברה בחיזבאללה והוא נשמע אומר "ההפצצות לא מפחידות אותנו אז איך האיומים יפחידו אותנו?" והולך@kaisos1987 pic.twitter.com/2yqpn6hG9N
— כאן חדשות (@kann_news) October 22, 2024
לפני המנוסה מתקיפות צה"ל אמר עפיף: "אנחנו במצב טוב מבחינת ציוד ותחמושת שלו, קווי התמיכה הצבאית והלוגיסטיקה שבו למצבם הקודם ויש לנו כוח אדם עודף ויותר לוחמים ממה שצריך", זאת תוך שהבהיר כי חיזבאללה ימשיך בפעולות הטרור נגד ישראל.
שלושה כטב"מים שוגרו בשבת מלבנון לעבר הבית בקיסריה. שניים מהם יורטו על ידי מערכות הגנה אווירית, אחד חדר כ-70 קילומטרים לשטח ישראל ופגע בבית אחר בקיסריה. לאחר השיגורים לעברו מעונו, ראש הממשלה צילם סרטון ובו אמר: "אנחנו ממשיכים קדימה, שום דבר לא ירתיע אותנו. אני גאה בחיילי צה"ל".
לדברי לשכתו, נתניהו ורעייתו לא היו במקום. בסביבתו מסרו כי היה זה ניסיון התנקשות בראש הממשלה.