העיתון "וול סטריט ג'ורנל" דיווח הערב (ראשון) כי איראן שוקלת תגובה צבאית משמעותית בעקבות המתקפה הישראלית, שגרמה נזק כבד למערכות ההגנה האווירית שלה. על פי בכירים איראנים וערבים, תגובת איראן צפויה לכלול טילים בעלי ראשי נפץ חזקים יותר מאלו שהשתמשה בהם במתקפה הקודמת ואמצעי לחימה נוספים והיא לא תוגבל רק לטילים וכטב"מים כפי שנעשה בתקיפות הקודמות.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
האיראנים מסרו לדיפלומטים ערבים כי הצבא האיראני הסדיר ייקח חלק בתגובה, בעקבות מותם של ארבעה מחייליו, יחד עם אזרח, בתקיפה הישראלית. גורמים באיראן הבהירו כי ייתכן שיתקפו מטרות צבאיות ישראליות משטח עיראק ובעוצמה גדולה יותר מאשר בעבר.
מקורות איראנים הבקיאים בפרטים אמרו אתמול דברים דומים לעיתון "אל-ערבי אל-ג'דיד" הנדפס בלונדון ומזוהה עם קטר. גם לדבריהם, התגובה האיראנית צפויה להיות משמעותית יותר בהיקפה ובאיכותה מהתקיפות האיראניות הקודמות. בין השאר, אמרו כי ייתכן שהתגובה לא תכלול שיגור טילים בלבד, וכן כי הטילים שישוגרו הפעם יישאו ראשי נפץ גדולים וכבדים יותר.
המקורות מסרו לעיתון כי תוכנית התקיפה הייתה מבין אלו שנידונו עוד לפני התקיפה הישראלית באיראן, אך אחריה האיראנים עדכנו אותה "בהתאם לדרישות חדשות" כדי שתתאים לאופי התגובה הנדרש על התקיפה הישראלית, וכי "התוכנית כמעט מוכנה".
לפי הדיווח ב-"אל-ערבי אל-ג'דיד", התגובה האיראנית יכולה להתבצע "בכל רגע" ואיראן מתייחסת לשיקולים אזוריים וגלובאליים שונים, אולם "תפעל בהתאם לאינטרסים הלאומיים האיראניים ולא כפי שגורמים אחרים רוצים".
לעומת הדיווח ב"וול סטריט ג'ורנל", המקורות בדיווח "אל-ערבי אל-ג'דיד" אמרו כי איראן תגיב משטחה, והכחישו את הדיווחים לפיהם איראן תגיב משטח עיראק, אך הם הוסיפו הערכה כי המיליציות העיראקיות יגיבו גם הן, מאחר שמטוסי הקרב הישראליים עשו שימוש בשמי עיראק כדי לתקוף את איראן.