מתאם פעולות הממשלה בשטחים הגיב הערב (שבת) על הדוח של ארגון IPC, הצפוי להכריז על מצב הרעבה בצפון הרצועה. ולצידו - החשש בישראל מאמברגו נשק, גם אמריקני.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
הארגון, שנחשב לבעל אמינות בעולם המערבי, חיבר דוח שמצביע על הידרדרות משמעותית במצב חלוקת המזון בעקבות המבצע שמנהל צה"ל בג'באליה. בפתח תגובת מתאם פעולות הממשלה נכתב כך: "עד היום, כל התחזיות של ה-IPC הוכחו כלא נכונות ואינן עולות בקנה אחד עם המצב בשטח, כאשר דוחות ה-IPC חוזים באופן עקבי הידרדרות ולאחר מכן מדווחים על שיפור. למרבה הצער, הסיבה לכך היא שהחוקרים ממשיכים להסתמך על נתונים חלקיים, מוטים ומקורות בעלי אינטרס".
עוד נכתב בהודעה כי "דוח ה-IPC התבסס באופן שיטתי על ארגונים בעלי אינטרסים וידע חלקי ולא מדויק, הפוגעים באופן משמעותי באמינות המסמך. ישראל פרסמה מסמכים מפורטים על הבעיות העובדתיות והמתודולוגיות בשני הדוחות הקודמים. מעולם לא ניתנה תגובה לכך".
בעקבות כוונה להכריז על מצב "הרעבה" בצפון עזה: חשש בישראל מאמברגו נשק - גם מצד ארה"ב | הפרסום של @SuleimanMas1 #חדשותהשבת pic.twitter.com/UG604aLzK5
— כאן חדשות (@kann_news) November 9, 2024
בהמשך, המתאם הוסיף כי: "על פי דיווחי ה-IPC - עד אוקטובר חלה מגמת שיפור עקבית במצב הביטחון התזונתי בעזה. לפי הדיווח האחרון - נכון לתחילת אוקטובר המצב כולל בצפון הרצועה, היה הטוב ביותר מאז תחילת המלחמה. המתפ"ש יחד עם צה"ל מבצעים הערכות מצב תכופות לגבי המצב ההומניטרי בעזה כולל צפון הרצועה ממגוון רחב של מקורות, כולל ארגונים הומניטריים שונים הפועלים בצפון עזה.
בהתאם, אנו מרחיבים ומתאימים את המענה ההומניטרי. הסיוע מועבר לצפון עזה ישירות דרך מעברי ארז מזרח וארז מערב, שנפתחו בחודש מאי כדי לספק תמיכה ייעודית לצפון עזה. הדבר מאפשר אספקת סיוע ישירות מירדן על בסיס תיאום עם חיל החימוש הירדני ונמל אשדוד, בנוסף לסיוע שנבדק לאבטחה במעבר כרם שלום. הקיבולת של מעבר ארז לבדו עולה על 600 משאיות בשבוע. ניתן לתאם יותר משאיות לעזה, אין מגבלות על כמות הסיוע שניתן להכניס. כמו כן, מתחילת אוקטובר יותר מ-600 משאיות הוכנסו לצפון עזה.
כל זאת בזמן שצה"ל מבצע פעילות צבאית אינטנסיבית בצפון הרצועה נגד ארגוני טרור הפועלים שם מתוך אוכלוסייה אזרחית. כדי לצמצם את השפעת הלחימה על האוכלוסייה האזרחית המצומצמת שנותרה, נערכה בתחילת הפעילות הצבאית קריאה יזומה לתושבים להתפנות דרומה, תואמו תנועות צוותים הומניטריים, וכן מאות חולים ומטפלים פונו ממקום האירוח. בתי חולים בצפון רצועת עזה ומאות חבילות מזון, מים ואספקה רפואית הוכנסו".
נכון לעכשיו כ-700 מטענים של סיוע ממתינים לאו"ם לאיסוף וחלוקה
יותר מ-50,000 ליטר של דלק ואספקה רפואית סופקו גם למתקנים רפואיים בצפון עזה כדי לשמור על שירותים חיוניים. ביום חמישי בשבוע שעבר, לצד פעילות אינטנסיבית מתמשכת באזורי ג'באליה ובית חאנון, ישראל אפשרה והקלה על תנועת שיירה הומניטרית לאוכלוסייה האזרחית שנותרה עדיין בשטחי הלחימה. נכון לעכשיו, כ-700 מטענים של סיוע ממתינים לאו"ם לאיסוף וחלוקה בצד העזתי של מעבר כרם שלום.
במקביל לפעילות ההומניטרית בצפון הרצועה, מתנהל מאמץ הומניטרי נרחב ומתפתח למרכז ודרום הרצועה, המשתרע על פני מספר תחומים: הגברת הסיוע ההומניטרי, הרחבת נתיבי התנועה, תמיכה במאמצים הלוגיסטיים של ארגוני האו"ם והתאמות במעברים קיימים, ואפילו פתיחת מעבר חמישי באזור כיסופים - שעליו הודיעו אתמול.
בישראל אומרים שמתקיימות פגישות יומיות עם סוכנויות הסיוע של האו"ם להגדלת היקף הסיוע ולמציאת פתרונות להרחבת התמיכה ההומניטרית. לצד שלל טענות נוספות, המסר בשורה התחתונה הוא ש"ישראל פועלת בהתאם לחוק הבינלאומי".