נשיא המדינה יצחק הרצוג שוחח היום (ראשון) עם בני משפחתו של החטוף עידן אלכסנדר לאחר פרסום הסרטון של חמאס בו נראה עידן. הרצוג אמר כי זו העת להביא לשינוי שיוביל לעסקה לשחרור החטופים: "יש משא ומתן מאחורי הקלעים, והוא אפשרי".
נשיא המדינה הוסיף כי לדעתו בפרסום הסרטון, חמאס לא השיג את מטרתו לייאש את עם ישראל: "אני חושב שהסרטון נתן לנו הרבה כוח. הוא סוג של דרישת שלום, שהיא קשה ונוראית, וכשראיתי אותו בכיתי, אך גם התמלאתי בתקווה".
הרצוג התייחס להזדמנות שנוצרה כדי להגיע לעסקה: "עכשיו זה הזמן. אנחנו רוצים את עידן בבית. אנחנו רוצים את כולם בבית הכי מהר שאפשר. אנחנו זועקים את זה יום-יום, עכשיו זה הזמן לעשות את זה. עכשיו זו הזדמנות להביא שינוי מיוחד".
אימו של עידן: "ראיתי בעיני עידן הרבה כאב, אבל הוא נתן לי תקווה"
יעל אלכסנדר, אימו של החייל החטוף זה 422 ימים עידן אלכסנדר, התראיינה הבוקר לתוכנית "סדר יום" עם קרן נויבך בכאן רשת ב, ושיתפה בהתרגשות לצפות בו לראשונה מאז החטיפה לצד הקושי לראות אותו נשבר לעיני המצלמות.
> 101 חטופים עדיין מוחזקים בשבי חמאס בעזה
האזינו | כאן רשת ב
"הסרטון והקול של עידן התנגנו לי שוב ושוב בראש. לראות את הבן שלי נשבר ובוכה, זה היה מטלטל, אבל נתן לי המון תקווה שעידן בחיים. ראיתי בעיניו הרבה כאב, אבל הוא שלח לי כזה חיזוק, רציתי שכולם יראו אותו זועק את זעקתו. הוא עדיין בגיהינום, בוכה שהוא צריך לצאת הביתה", סיפרה יעל.
לאחר פרסום הסרטון, קיבלה יעל שיחה מראש הממשלה בנימין נתניהו. על כך סיפרה: "הוא אמר לי שהוא יעשה הכול כדי להחזיר את החטופים, זו הייתה שיחה בנימה אופטימית. אמרתי לו 'ביבי, אני מחזקת אותך'. יש בי אמונה שעכשיו דברים ישתנו, ראינו בארה"ב שביידן וטראמפ ביחד בעניין הזה, זה לא עניין של צדדים, אלא של הצלת חיים".
מוקדם יותר היום, התראיין גם דורון זקצר, אביו המאמץ של עידן אלכסנדר, בתוכנית "קלמן ליברמן" בכאן רשת ב, ושיתף ברגשות המעורבים שהתעוררו אחרי הצפייה בסרטון.
האזינו | כאן רשת ב
"עברנו מנעד של רגשות, שמחה על אות החיים הראשונה וגאווה בעידן, שמוצא כוח לחזק את המשפחה ואז רואים אותו נשבר וזה היה אותנטי", סיפר. "לראות את הסרטון זה מפרק אותך, אבל אנחנו לא יכולים להכניס ייאוש או חוסר אופטימיות לארגז הכלים", אמר.
עידן הוא חייל צה"ל שעלה ארצה מארצות הברית כדי להתגייס. הוא הגיע לבית משפחת זקצר באוגוסט 2022, במסגרת פרויקט "צבר", שמסייע בקליטת עולים שמעוניינים להתגייס לצבא ובין היתר, "משדך" להם משפחות מאמצות.
אימו של עידן הגיעה לארץ בשבת, כנראה הרגישה
מיד אחרי שצפה בסרטון, דורון חש דחף להגיע לכיכר החטופים, וקרא לנוספים להצטרף למאבקן של המשפחות. "תמצאו את המקום להילחם איתנו ותעשו את זה", אמר.
על משפחתו של עידן סיפר: "כל משפחת אלכסנדר עמדה כמו חומה בצורה אחרי הסרטון, בכיכר החטופים. אי אפשר לנצח אותם. יעל (אימו) מגיעה ארצה כל שלושה שבועות. היא הגיעה לכאן בשבת, כנראה שהרגישה שמשהו יקרה".
בתוך כך, אופיר אקוניס, הקונסול הכללי של ישראל בניו יורק שוחח הבוקר עם יעל אלכסנדר, אמו של החייל, ואמר לה ש"מדינת ישראל כולה התרגשה אתמול לראות את עידן. ב"ה, יהיה לנו חודש של ניסים גדולים ובקרוב תפגשו, יחד עם כל 100 החטופים האחרים שעדיין נמצאים בידי חמאס". משפחת אלכסנדר מתגוררת בניו ג׳רזי.
בשבת פרסם ארגון הטרור חמאס סרטון לוחמה פסיכולוגית נוסף עם אות חיים מהחטוף עידן אלכסנדר. אלכסנדר בן ה-20 עלה לארץ מניו ג'רזי והתגייס לצה"ל. הוא נחטף ב-7 באוקטובר על ידי מחבלי חמאס והועבר לרצועת עזה.
צפו בסרטון
