לאחר שצה"ל השתלט על מוצב החרמון הסורי, לוחמי יחידת שלדג מצאו בשבוע שעבר רוטור (מנוע מדחף) של מסוק צה"ל שהתרסק לפני 50 שנה על רכס ההר. החלק הובא לישראל בסוף השבוע ובצה"ל מקווים שיימצאו שרידים נוספים של המסוק שבו נספו שישה חיילי צה"ל.
ביום שבת, 27 באפריל 1974, לפני חתימת הסכם הפסקת האש עם סוריה, לוחמי מגדוד 202 של הצנחנים נערכו לבצע חילוף בציר שהוביל אל החרמון הסורי. במהלך ההתארגנות, הסורים ירו פגז ארטילריה על הלוחמים המחליפים. שמונה מהם נהרגו ואחרים נפצעו.
מסוק צרעה מספר 017 של טייסת 114 בחיל האוויר הוזנק לחלץ את הנפגעים. המסוק, שהגיע בגובה נמוך מחשש לירי טילים, צלל. הרוטור הראשי פגע בצלע ההר והתרסק.
בתאונה נהרגו הטייסים, סרן גולן לוי וסגן עמית אמיר, המכונאים המוטסים סמל יעקב ברנהיים וסמ"ר יעקב רול, הרופא, רס"ן ד"ר אחיקם אבני והחובש סמ"ר מאיר רוזנשטרוך.
