ישראל לקחה אחריות רשמית על המבצע של יחידת העילית שלדג בסוריה, שעד כה יוחס בכלי תקשורת בישראל לפרסומים זרים. למעשה, בצנזורה הצבאית יישרו קו עם יחידת דובר צה"ל בנוגע לנטילת האחריות על המבצע, למרות שבשלושת הימים האחרונים לא השתנה דבר.
פרטים על המבצע הנועז של שלדג פורסמו בתחילת השבוע בחדשות הערב בכאן 11, וחשפו את הפשיטה הסודית של כוח הקומנדו על "המרכז למחקרים מדעיים" של התעשייה הביטחונית הסורית ועל מפעל לייצור טילים תת קרקעיים של משמרות המהפכה של איראן סמוך לעיר מסיאף שבסוריה. על פי פרסומים זרים, מדובר בפשיטה שיצאה לפועל בחודש ספטמבר האחרון.
צפו בכתבה המלאה בחדשות הערב בכאן 11
במערכת הביטחון בישראל הכירו את "המרכז למחקרים מדעיים" (CERS) כבר יותר מעשור. לאחר שבישראל זיהו שהאיראנים העבירו לתוך המתקן רכיבים לפרויקט דיוק טילים, הוכנו תוכניות מבצעיות לפשיטות קרקעיות. דיווחנו כי בצה"ל בחנו פעמיים בעבר אפשרות להוציא פשיטות קרקעית למסיאף, אולם בשל הסיכונים הגבוהים להוציא מבצע קומנדו בשטח סוריה, הוחלט להמשיך ולפגוע במתקן באמצעות תקיפות מהאוויר.