קצין שריון, סרן א', שנפצע במהלך המלחמה בעזה ואיבד את ידו, פעל אמש לנטרול המחבל בזירת הפיגוע בנחלת בנימין בתל אביב. כך פורסם הבוקר (רביעי). סרן א' נפצע באורח קל בפיגוע ופונה לקבלת טיפול רפואי בבית החולים "איכילוב".
ריאיון עם קצין שריון שנפצע בפיגוע בתל אביב
"נלחמתי בעזה לפני כשנה נפצעתי ואיבדתי את ידי הימנית. היום אני במכללה לפיקוד טקטי, בקורס מ"פ. יצאתי עם חבריי מהקורס לנחלת בנימין, ובמהלך הבילוי הגיע מחבל וניסה לדקור את אחד מאיתנו. ברגע שהבחנתי באירוע ניסיתי לפגוע במחבל וביצענו אחריו מרדף, אני נפצעתי ומטופל עם פציעה קלה ביד, ומצפה לחזור לקורס המ״פ ולהמשיך כרגיל".
יונתן טיפל בפצועים בפיגוע בת"א: הענקתי טיפול ראשוני וחזרתי לבלות
מוקדם יותר הבוקר, סיפר דוקטור יונתן אלק, שבילה אמש באחד הברים בנחלת בנימין בתל אביב בזמן הפיגוע, לרשת ב כי כששמע צעקות "פיגוע" ולא שמע ירי, הלך לעזור וכשסיים לפנות את הפצועים חזר לבלות.
"התחבאנו וכשלא שמעתי ירי הלכתי לעזור, כונני מגן דוד אדום ואיחוד הצלה היו שם, עזרתי במה שיכולתי", סיפר יונתן. יונתן הסביר כי "לא צריך לתת להם (המחבלים) להרוס את הבילוי, אנחנו חיים במזרח התיכון ולא בשווייץ וזה חלק מהחיים לצערנו". יונתן ציין שהכי חשוב שאיש לא נרצח אתמול.
בפיגוע הדקירה אמש במרכז תל אביב נפצעו בינוני וקל ארבעה בני אדם. המחבל קאדי עבד אל-עזיז, אזרח מרוקו בן 29 ולו תעודת תושב אמריקני, חוסל במקום.
שר הפנים משה ארבל אמר כי האיש בא לישראל לפני שלושה ימים. על פי התחקיר הראשוני, בקרי הגבול בנמל התעופה בן גוריון חשדו בו, העבירו אותו לתשאול אצל גורמי הביטחון ואלה אישרו את כניסתו. הוא נכנס לארץ לפני שלושה ימים, אחרי שהגיע בטיסת המשך מפולין.
בתשאול הוא נראה מבולבל ונתן תשובות סותרות, וכאשר ביקשו ממנו לספק אישורים למלון או לינה אצל קרובי משפחה - לא היו לו. לפיכך, כניסתו סורבה ועלה חשד בנוגע למניעיו. לאחר שרשות האוכלוסין סירבה להכניס אותו הוא הועבר לבדיקת שב"כ, שאישרו לו להיכנס למרות החשדות.

שב"כ מסר בתגובה כי לאחר שנערך לאזרח מרוקו אבחון ביטחוני הוחלט שאין סיבה למנוע את כניסתו לישראל. שירות הביטחון הוסיף כי האירוע יתוחקר.
עוד בנושא
