שר החוץ של איראן עבאס עראקצ'י התייחס בריאיון ל"סקיי ניוז" לאפשרות של תקיפת מתקני הגרעין בארצו בידי ישראל וארצות הברית, ושיגר מסר מאיים לשתי המדינות. "אם השתיים יעשו דבר משוגע שכזה ויחליטו לתקוף - זה יוביל לאסון רע מאוד במזרח התיכון".
עראקצ'י התייחס גם לפגיעה בציר הרשע ובשלוחותיה של טהראן במזרח התיכון מאז תחילת המלחמה בעזה ובלבנון, ואמר כי "בנות בריתה של איראן נחלשו, אך באותו הזמן – הן מצליחות להשתקם". בקשר לחידוש המגעים מול וושינגטון בנוגע לתוכנית הגרעין, סירב עראקצ'י לפזר אופטימיות: "יש צורך במאמץ רב כדי שניכנס למשא ומתן מול ארצות הברית באשר להסכם גרעין חדש".
בריאיון מתח עראקצ'י ביקורת חריפה על תוכניתו של טראמפ להוציא פלסטינים מרצועת עזה "כדי לנקות אותה", והציע בהתרסה "להוציא את הישראלים לגרינלנד". הוא סירב לציין את הזכות של הישראלים להתגורר בארצם, וטען שאין ליהודים זכות לכבוש את אדמת הפלסטינים, וכי על הפלסטינים להחליט על גורלם.
המאמצים של איראן לשקם את ציר הרשע
מאז נפילת משטר אסד בסוריה, הגשר היבשתי שאפשר לאיראן להעביר נשק וכספים לחיזבאללה קרס, והוביל את שלטונו של חמינאי לחפש אלטרנטיבות.
בחדשות הערב בכאן 11 פרסמנו בשבוע שעבר כי איראן פעלה לאחרונה להעברת כספים לחיזבאללה דרך טורקיה. מקורות מודיעיניים במערב חשפו כי כחלק מהמאמצים למצוא חלופה, איראן עושה שימוש בדיפלומטים מטעמה שמנצלים חברות תעופה זרות להעברת כספים לארגון הטרור, בשל הפיקוח הישראלי אחר חברות התעופה האיראניות.
בתחילת החודש עיכבו גורמי ביטחון לבנונים מטוס איראני בנמל התעופה בביירות במשך שעות, מחשש שדיפלומטים איראנים שהיו עליו ניסו להעביר באמצעותו מיליוני דולרים לחיזבאללה.
בעקבות המלחמה, בחיזבאללה מתמודדים עם אתגר כלכלי לא פשוט וזקוקים להעברות כספים פיזית, ולא מרחוק, בגלל הסנקציות שמוטלות על הארגון. במקביל, הציבור שתומך בחיזבאללה מצפה לפיצוי כספי על ההרס הרב במלחמה מול ישראל. זאת מלבד הכסף שארגון הטרור זקוק לו לשיקום במישור הצבאי ובמישורים נוספים.