בחמאס טוענים כי ישראל לא עומדת בחלק מתנאי ההסכם אליהם התחייבה, ומאיימים בשיבוש הפעימה הבאה אם לא תמלא את אותה התחייבות. כך דווח היום (חמישי) בעיתון "אל-ערבי אל-ג'דיד" שבבעלות קטרית. הארגון טען כי "התעלם עד כה מכמה פרטים בהסכם שישראל לא ביצעה", בעיקר בעניין הכנסת קראוונים ואוהלים במספרים שהוגדרו מראש לכל אזור ברצועה, וזאת כחלק מפעימות שחרור החטופים.
בארגון הטרור אמרו כי החל מהפעימה הקרובה ביום שבת, הם דורשים לקבל מידע מדויק בנוגע למספר האוהלים והקרוואנים שיוכנסו אל תוך רצועת עזה, וכי על המשאיות להיכנס במקביל לשחרור החטופים. "חמאס החליט לנהוג בנוקשות בנוגע לפרט זה", נכתב, "הפעימה הקרובה לא תשוחרר מבלי שיוכנסו האוהלים והקרוואנים ברצועה".
עוד דיווח העיתון הקטרי כי המתווכות מצרים וקטר העבירו מסר לחמאס מהחמ"ל הייעודי בקהיר, בו ביקשו להבטיח שבמקומות בהם מועברים החטופים תתקיים "הקפדה על התנאים הנדרשים" לצורך "אבטחת" המקומות, וכן להימנע מהפרזה בהימצאות נשק בתוך רצועת עזה, כדי למנוע מ"הקיצונים בממשלת נתניהו" לפעול כדי לעצור את ביצוע העסקה.
זאת על רקע הכאוס שאירע ברצועה מוקדם יותר היום, עם העברת החטופים גדי מוזס וארבל יהוד, שהוחזקו בידי הג'יהאד האסלאמי, לידי הצלב האדום. מחבלי חמאס לא הצליחו להשתלט על ההמון ולמנוע ממנו להתגודד סביב כלי הרכב שמהם היו אמורים לצאת החטופים, ובישראל הגיבו בתקיפות: "לא נקבל את המראות האלה של המון אלים שמתקרב לחטופים ומסכן את חייהם".

המון פלסטיני מקיף את הרכבים בהם הועברו גדי מוזס וארבל יהוד. צילום: AP Photo/Abdel Kareem Hana
המתווכות העבירו גם מסר כעוס לישראל, והטיחו בה ביקורת כי היא "מערימה מכשולים על ביצוע הסכם הפסקת האש". כך על פי הדיווח בעיתון, שהוסיף כי המתווכות הביעו חשש שישראל לא תעמוד בהתחיבויותיה במסגרת העסקה, מאחר שהיא "צדה טעויות" ומחפשת לטענתם כל תירוץ כדי להכשיל את ההסכם.
בהתייחס לעיכוב בשחרור המחבלים היום, עליו הוחלט בעקבות הכאוס בח'אן יונס, אמרו המתווכות לעיתון כי "הצעד הישראלי היום גרם להם למבוכה", אחרי ש"התאמצו" כדי להביא ל"פעימת שחרור חריגה" שלא תוכננה מראש בהסכם.
