מעבר רפיח ייפתח לראשונה זה שמונה חודשים, כדי לאפשר לפלסטינים חולים ופצועים לצאת לקבלת טיפול במצרים. כך דיווח היום (שישי) עיתון ניו יורק טיימס, שציטט גורמים רשמיים.
קבוצה ראשונה של עזתים צפויה לצאת ביום שבת, כך אמרו שני דיפלומטיים אירופיים. המעבר נפתח כחלק מהסדר ביטחוני חדש בין ישראל, מצרים והרשות הפלסטינית, כך על פי גורמים ישראלים, פלסטינים ואירופים.
במשרד ראש הממשלה אמרו לניו יורק טיימס כי המעורבות המעשית של הרשות הפלסטינית תהיה אך ורק "חותמת על הדרכונים", וכי הכוחות הישראליים ימשיכו להיות מוצבים מסביב למעבר ולאיש לא יתאפשר לחצות ללא אישור מישראל.

במקביל, סוכנות הידיעות הצרפתית AFP דיווחה גם כן, מפי גורם רשמי בחמאס, כי מעבר רפיח ייפתח מחר, "לאחר השלמת סבב חילופי השבויים הרביעי".
אתמול דווח בכאן חדשות כי ישראל איימה שחרור החטופים בשבת לא יתנהל בצורה חלקה, פתיחת מעבר רפיח "תהיה בסכנה".