גלית, אימו של החטוף שגב כלפון, אמרה היום (שני) בריאיון לכאן רשת ב כי אות החיים שקיבלה מבנה באמצעות חטוף ששוחרר לא ניחם אותה. "המצב שם לא טוב", אמרה בדאגה. "הבן שלי עוּנה, הוא מיוסר, רזה ומורעב. ממה שהבנתי מהחטוף שיצא, אנחנו צריכים לעשות הכול כדי שייצא, והוא בעצמו אמר שהוא יעשה הכול כדי שיצא ושהוא מתייסר שהוא יצא ושגב שם".
לדבריה בריאיון לתוכנית סדר יום, "הבן שלי נחטף כשהוא היה בשלב שלקח כדורי פוסט-טראומה מתאונה שהייתה לו. הוא לא קיבל את הכדורים האלה שם, אז אני לא יודעת איך הוא הגיב לטראומה השנייה שהוא חווה. החטוף שחזר אמר את האמת, הוא אמר שהם עברו ייסורים. הם היו ביחד תקופה ארוכה. הוא סיפר שהם עברו עינויים, פיזיים ונפשיים, הרעבה. אני לא יודעת מה קורה ביומיום. עכשיו אני מרגישה שנפשית אני לא יכולה. אני מקווה שהשלב השני יתקדם ולא תהיה חלוקה כזאת או אחרת. העסקה הראשונה הייתה נוראית וגרועה לדעתי. אמרתי את זה לראש הממשלה והוא הצדיק אותי. זאת עסקה שקורעת את המשפחות".
כעת, היא אמרה, "יש קצת תקווה שמשהו קורה, כי היינו בשקט מוחלט. לא היה שום דבר, לא היו התקדמויות. זה היה מתסכל שאת יודעת שהבן שלך שם והעולם כמנהגו נוהג. מסתכל שהכול כרגיל ואנשים חוזרים לעבוד".
כלפון סיפרה על פגישה שקיימה עם שר, שהכעיס אותה. "הזדעזעתי ויצאתי בוכה ומתוסכלת", אמרה. "הוא אמר שלא צריך לסכן את עם ישראל ולהוציא את החטופים. הוא לא ריחם עליי. זה כבר לא האג'נדה שלו, הרגשתי כאילו הוא אומר את זה בכוונה. זה ממש הכעיס אותי. אמרתי לו בפנים שאני מזועזעת ואני מתביישת להיות אזרחית במדינה כשאני עומדת ליד שר שמדבר ככה".
היא המשיכה ואמרה: "אמרתי לו שקודם כל צריך להוציא את הבן שלי שנחטף, ואחר כך לסדר את כל מה שהם נכשלו בו. הבן שלי לא צריך לשלם על המחדל הזה. לא הוא ולא אף אחד אחר. אמרתי לו 'אנחנו מוקפים אויבים, תמיד נהיה נרדפים ותמיד יהיו מלחמות. תמיד נדע להתמודד איתם. יש לנו היום את ארצות הברית". עוד אמרה כי השליח האמריקני וויטקוף "הוא כאילו שליח שהגיע לגאול אותנו, כי אני לא יודעת אם משהו היה משתנה".
כלפון, בן 27 מדימונה, נחטף מכביש 232, כשניסה להסתתר מהמחבלים שפשטו על מסיבת הנובה בקיבוץ רעים. שגב וחברו אסף הרוש ברחו משטח המסיבה כמה דקות לאחר שהופעלו התרעות צבע אדום במקום. הם ניסו להימלט עם רכבם, אך ברגע שהבחינו ברכב אחר שעליו סימני ירי, הם יצאו מהרכב. שגב רץ אל הכביש - שם נתפס על ידי המחבלים שחטפו אותו לרצועת עזה.
"הוא ידע שאני דאגנית ולא אוהבת מסיבות טבע", שיחזרה. "הוא אמר 'זאת מסיבה מאובטחת ומאושרת. אבל לא ידעתי שזה בעוטף. הוא נסע למסיבה ואני עד 03:00 בבוקר וידאתי שהוא הגיע למסיבה. הוא גם לא הרגיש טוב באותו יום, אבל אמר 'אל תדאגי, תלכי לישון, הכול בסדר'. בבוקר התעוררנו ב-06:30 בבהלה, כשברקע אזעקות, ונזכרתי שהבן שלי לא הודיע לי שהוא הגיע הביתה. מכאן הסיוט התחיל".
על איך שחייה נראים מאז היא סיפרה: "בתחילת האירוע, לפני שנה וארבעה חודשים, הייתי המון זמן בטראומה מאוד חזקה. לא הצלחתי לעשות שום דבר, הסתגרתי בבית, הייתי בוכה כל רגע. לא תיפקדתי כאמא, לא בישלתי לילדים, לא יכולתי להיות בקשר עם המעגל הקרוב אליי, עם ההורים שלי. אני ובעלי לא תפקדנו. התחלתי ללכת לפסיכולוגים ופסיכיאטר ונעזרתי בכדורים, שבעזרתם הצלחתי להחזיק. כשמתחיל להתעורר הצעד של העסקאות, זה מרומם ומעורר תקווה".
האם ביקשה להעביר מסר לבנה ואמרה: "אם אתה שומע אותי, שגב, אנחנו מחכים לך. אין לך מושג כמה אנחנו, כל שניה, כל דקה, מתים לחבק אותך. אני רואה חלק מהאנשים יוצאים. אני רוצה לתת לך תקווה שאתה תצא. אנחנו כל המשפחה מחכים שתצא, מתפללים עליך שה' שומר עליך, והמלאכים שומרים עליך, אמן. אוהבת אותך ומתגעגעת המון המון המון".
עוד בנושא
