גורם בכיר בעדה הדרוזית בסוריה ביקר את ההתערבות הפומבית של ישראל ביחסים בין העדה לשלטון החדש בדמשק, על רקע הדיווחים על מתיחות ביניהם. כך אמר היום (שני) בשיחה עם ראש תחום העולם הערבי בכאן חדשות רועי קייס.
גורם בכיר בעדה הדרוזית בסוריה בביקורת על האיום של רה"מ: "זה לא היה במקום. כאשר תהיה לנו סכנה נדע לומר זאת". הפרסום של @kaisos1987 #חדשותהערב pic.twitter.com/EmUcOC4yDk
— כאן חדשות (@kann_news) March 3, 2025
הגורם, שהיה מעורב במאמצים להרגיע את הרוחות בעיירה ג'רמאנא בפרברי דמשק, שם בסוף השבוע אירע עימות בין חמושים לבין כוחות השלטון החדש, אמר שישראל הייתה צריכה לבדוק את העובדות לפני שפרסמה בפומבי איום על ממשל א-שרע.
לדבריו, ראשי העדה הדרוזית בסוריה העבירו מסרי הרגעה לראשי העדה הדרוזית בישראל לגבי המתרחש, כאשר כל המתיחות החלה כשסוחר סמים ירה באחד מאנשי כוחות הביטחון של השלטון החדש ולא בהתקפה של קיצוניים אסלאמיסטים על הדרוזים, כפי שצויר.

"האיום הישראלי פשוט לא היה במקום. כאשר תהיה סכנה אמיתית לדרוזים בסוריה, אז הם יידעו לומר זאת". אמר הגורם. בשטח נדמה שלפי שעה העניינים נרגעו. אתמול כוחות הביטחון של השלטון החדש נכנסו לג'רמאנא כשעל רכביהם מתנופפים דגלי העדה הדרוזית.
בשבת הנחו ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון ישראל כ"ץ את צה"ל להיערך כד להגן על ג'רמאנא. "הנחנו את צה"ל להיערך ולהעביר מסר אזהרה חריף וברור: אם המשטר יפגע בדרוזים - הוא ייפגע על ידינו. אנו מחויבים לאחינו הדרוזים בישראל לעשות הכול כדי למנוע פגיעה באחיהם הדרוזים בסוריה, וננקוט בכל הצעדים הנדרשים לשמירה על ביטחונם", נכתב בהודעת שר הביטחון.