ענת אנגרסט, שממתינה לבנה מתן החטוף בעזה כבר 555 ימים, התראיינה הערב (ראשון) בתוכנית "צאת החג" ושיתפה בכתף הקרה שקיבלה מראש הממשלה בנימין נתניהו כשביקשה לשוחח איתו ואף הוסיפה כי הוא לא יצר איתה קשר גם אחרי פרסום אות החיים מבנה.
"התחננתי אליו (לראש הממשלה) לקבל שיחה קצרה, הוא רצה להעביר לי מכתב וסרבתי. ציפיתי לקבל שיחה שבה הוא אומר שהוא מבין ומחויב", היא הוסיפה.
בנוסף, סיפרה על הקושי של חבריו של מתן שנלחמים עדיין, גם בעזה. לדבריה, "הם בדילמה מוסרית - איך הם נכנסים היום שוב כשהם מסכנים אותו? הם מבינים שכשהם נכנסים לשם הם מסכנים אותו".
לפני כשבוע החליטו לפרסם הוריו של מתן תמונות מסרטון שנאסף על ידי צה"ל ומתעד את רגעי חטיפתו מטנק במוצב נחל עוז. לדברי המשפחה, בסרטון נראה שבנם עבר לינץ'. בנוסף פורסם תיעוד מחקירת חמאס שלו, שם אמר: "לא יודע איך קרתה הסיטואציה הזאת, באמת". אנגרסט הוא החטוף האחרון מהבסיס שנמצא בחיים וטרם שוחרר.
פרטים על מצבו של מתן בשבי
מתן עבר התעללות והיה מספר פעמים בסכנת חיים. מנהלי מחלקות ורופאים בכירים להם העבירה משפחתו של מתן את סרטון אות החיים ממנו הסיקו זאת לאחר שהשוו אותו לסרטון הקודם של מתן שנתפס על ידי צה"ל. כך פורסם בחודש שעבר בחדשות הערב בכאן 11.
על פי הרופאים, למתן שטף דם בארובת העין ושברים בפנים שמעידים על התעללות. ידו לא מתפקדת, וקיים חשש כבד שנגרמה לו נכות לצמיתות. ממידע שהגיע אל המשפחה, מתן הועלה לקרקע כמה פעמים בגלל סכנת חיים שבה היה נתון.
הסרטון שפרסם חמאס
לפני כחודש פרסם ארגון הטרור חמאס סרטון של מתן מהשבי. בסרטון נראה החייל כשהוא נוקב בשמות בני משפחתו ואמר "אני בטוח שאתם נלחמים עליי ועושים הכול כדי שאחזור הביתה".
משפחתו של מתן אנגרסט אישרה את פרסום הסרטון של חמאס: "אנחנו מטולטלים מהסרטון שבו רואים את מתן שלנו כבוי ומיואש. מעבר למצב הנפשי הקשה, ידו הימנית לא מתפקדת, העיניים והפה לא סימטריים ואפו שבור, ע"פ עדויות השבים, כתוצאה מעינויים כחייל שמוחזק בשבי"@hadasgrinberg @guy_telaviv pic.twitter.com/YovT5baZaj
— כאן חדשות (@kann_news) March 7, 2025
