היחידה החדשה שהוקמה בצה"ל: "מהלקחים החשובים ביותר מ-7.10"

היחידה החדשה שהוקמה בצה"ל: "מהלקחים החשובים מ-7.10"
בתום תהליך שארך כשנה, בצבא השלימו את הקמת יחידת "לוט"ר עזה", שנועדה "לתת מענה גם לאירוע לא צפוי" ביישובי הנגב המערבי. היחידה מורכבת מלוחמי מילואים ויוצאי יחידות מובחרות מהעוטף
מחבר איתי בלומנטל מחבר איתי בלומנטל
לוחמי יחידת "לוט"ר עזה"
לוחמי יחידת "לוט"ר עזה" צילום: דובר צה"ל

צה"ל הודיע היום (ראשון) כי הושלמה הקמת יחידת "לוט"ר עזה", בתום תהליך שארך כשנה. מפקד אוגדת עזה (143), תת-אלוף ברק חירם, אמר כי מדובר ב"אחד הלקחים החשובים ביותר מהאסון שקרה לנו ב-7 באוקטובר". ביום שני שעבר התקיים "טקס המבצוע" של היחידה באוגדת עזה.

בצבא הוסיפו כי במהלך השבוע התקיים האימון המסכם של היחידה, בו הלוחמים "עברו מבחני לוחמה בטרור ותרגלו תרחישי לחימה ביישובי הנגב המערבי".

כוח היחידה מורכב מלוחמי מילואים, יוצאי יחידות מובחרות שמתגוררים ביישובי העוטף או בסביבתו ועברו את כלל המבחנים הנדרשים והאימונים שהתקיימו בשנה האחרונה. נמסר כי "הלוחמים יהיו בכוננות להפעלה, וכעת מוכשרים כלוחמים מיומנים לאתגרי הגזרה".

יחידת
יחידת "לוט"ר עזה" צילום: דובר צה"ל

תא"ל ברק חירם אמר: "יחידת 'לוט"ר עזה' נועדה להבטיח שאנחנו כמערכת נדע לתת מענה גם לאירוע לא צפוי. מתוך ההתיישבות, מתוך המרחב הקרוב, יקום כוח של לוחמים - מאומן, מצוייד שידע להגיע מהר ובזמן ולתת מענה, כוח שחורט על דגלו מוכנות, כוננות 24/7 וזמינות מקסימלית".

מפקד יחידת "לוט"ר עזה", סא"ל א', אמר ללוחמי ומפקדי היחידה: "אתם בחרתם להתנדב ולעשות מעבר למצופה, לפעול ולהשפיע, להקים ולשקם אמון וביטחון בחבל ארץ אשר נפגע כה קשה לפני שנה וחצי".

 

לוחמי יחידת
לוחמי יחידת "לוט"ר עזה" צילום: דובר צה"ל

צה"ל הודיע על הקמת היחידה ב-5 ביוני 2024, שתכליתה "לתת מענה מהיר וזמין לאירועי טרור בגזרת עוטף עזה", כחלק מהפקת הלקחים שעלו מהתחקירים הראשוניים מאירועי 7 באוקטובר.

בחירת העורכת