מפקד אוגדת עזה, תא"ל ברק חירם, סבור שתושבי עזה יהיו אלו שיהרגו את המנהיג האחרון של ארגון הטרור חמאס שיישאר בחיים ברצועה. כך עולה מהקלטות שפורסמו הערב (שלישי) בכאן חדשות. לדברי תא"ל חירם לא נותרו עוד מנהרות ברצועה, והניצחון במלחמה יושג כשחמאס יישאר בלי בסיס ומנגנון מתפעל.
תא"ל חירם עובר בימים אלו בין יישובי העוטף ומשוחח עם התושבים. הדברים שאמר הוקלטו במהלך אחת השיחות שערך.
בנוגע ליחס תושבי עזה להנהגת חמאס אמר תא"ל חירם: "הערבים, הסיוט הכי גדול שלהם זה שהעם יגרור אותם ברחוב. אני חושב שאת המנהיג האחרון של חמאס, שיישאר, שלא נספיק להרוג, העם ייקח אותו החוצה ויסביר לו כמו קדאפי מה הם חושבים".
"המנגנון של חמאס לא יעיל – אך מספיק קיים"
בהקלטות נשמע חירם אומר כי ארגון הטרור השולט בעזה כמעט שני עשורים נמצא במצב קשה. לדבריו: "חמאס מתקשה מאוד לשלם משכורות לכל המנגנון שלו בחודשים האחרונים. עכשיו ברגע שהמנגנון מפסיק להתקיים, שאנשים מפסיקים להתייצב לעבודה חמאסית, חמאס מאבד מכוחו וחמאס מפסיק להתקיים".
"ברגע שאנחנו נצליח לפרק מספיק מהרכיבים שהופכים את הרעיון הזה לרעיון בלי בסיס, בלי מנגנון מתפעל, אנחנו נדע שזה הניצחון שלנו. אבל כמנגנון היום המנגנון הזה לא יעיל, לא עובד, אבל הוא עדיין מספיק קיים כדי שברגע שניסוג ונצא החוצה, הוא יוכל להתגבש חזרה מהר מאוד".
תא"ל חירם התייחס באופן פרטני לפעילות צה"ל בעזה ובפרט על השמדת המנהרות. לדבריו: "אנחנו עברנו, על פילדלפי, כל איקס, איקס מטר, בצורה כזאת, שאנחנו יודעים להגיד בוודאות, שאין יותר מנהרות כרגע, חוצות, בין מצרים לבין עזה. כל מה שמצאנו הושמד. הושמד לחלוטין".
"אין יותר הברחות ממצרים"
תא"ל חירם המשיך ואמר: "אני גם יודע להגיד בסבירות די גבוהה שאין היום מי שיחפור. בטח אחרי שהרחקנו את האוכלוסייה מח'אן יונס ומהמוואסי, אין מי שיחפור ולנו יש גם יכולת עכשיו לדעת אם חופרים ואיפה חופרים. אז אין יותר הברחות תת קרקע בין ישראל למצרים, לא בגבול עזה וגם במרחב הקרוב, פה, נגיד עד ניצנה, אנחנו יודעים להבטיח שאין מנהרות".
בנוגע להעברת סיוע המוניטרי לרצועה אמר חירם: "אנחנו כל הזמן צריכים לבדוק שלא מבריחים לנו דברים. חמאס מאוד מאוד מתקשה לייצר, או להבריח דברים. במציאות הזו, אנחנו חייבים לוודא ביחד, שלא משנה מה יקרה בהמשך - סידורי הביטחון שייקבעו בסוף המלחמה יהיו כאלה שימנעו את ההברחה ואת הייצור, את יכולות הייצור הפנימיות של אמצעים גם בהמשך. לגבי החטופים, אני חושב, אנחנו מבינים שהחטופים ישוחררו בהסכם שיבוא על ידי לחץ. זה לא רק המבצעים ההירואיים".
על השאלה מתי יובס חמאס חירם לא ידע לענות. לדבריו: "אני לא יודע להבטיח כמה זמן זה ייקח. גם הכאב וגם הדמים, והסבל והחטופים זה דברים שאנחנו רוצים לראות אותם נגמרים ומהר, מסתיימים, שהסבל נגמר ושאנחנו מחזירים אותם".
עוד בנושא
