גורמי הביטחון מעריכים כי איראן מגבירה את ניסיונותיה לגייס קטינים ובני נוער לצורכי ריגול, כך פורסם הערב (שלישי) במהדורת כאן חדשות. על פי ההערכות, באיראן עושים שימוש בשלל טכנולוגיות, אתרים ואפליקציות ייעודיות לבני נוער, תוך פיתוי הקטינים לכסף קל.
גורמים במערכת הביטחון העריכו כי ישנם עדיין קטינים שפועלים בשירות איראן, והביעו תקווה כי חשיפת מעצרו של בן ה-13 בתל אביב תוביל להרתעה.
משב"כ נמסר בתגובה: אכן ישנה עלייה בניסיונות לגייס קטינים, אנו מדגישים כי קיומו של קשר עם גורמים זרים לביצוע משימות הינם עבירה חמורה שלצידם עונשים כבדים.
הערכה במערכת הביטחון: איראן מגייסת קטינים ישראלים לרגל עבורה - חלקם טרם נתפסו >>>@shelleytap #מהדורתכאןחדשות pic.twitter.com/KJ9UL4DKwc
— כאן חדשות (@kann_news) June 10, 2025
כאמור, היום הותר לפרסום שנער בן 13 וחצי מתל אביב נעצר בחשד שביצע משימות עבור איראן. במהלך חקירתו עלה כי גורמים איראנים יצרו עימו קשר באמצעות טלגרם, וביקשו ממנו לבצע משימות בתמורה לתשלום.
> מעקב כאן חדשות: כל פרשיות הריגול עבור איראן
תחילה, נענה הנער לבקשתם וריסס, בהתאם להנחייתם, כתובות גרפיטי באזור תל אביב ובתמורה קיבל תשלום. בהמשך, התבקש לצלם את מערכת כיפת ברזל, אך לא ביצע משימה זו.
משפחתו של הנער היא משפחה נורמטיבית והוריו לא ידעו דבר עד אשר כוחות הביטחון הגיעו לבית המשפחה עם צו המעצר לבנם. את הגרפיטי הוא צייר על תחנות אוטובוס בתל אביב. הנער נדרש גם להצית ארונות חשמל וסירב לעשות זאת.
בנוסף הוא נדרש לצלם את ביתו של שר החוץ גדעון סער. הנער לא צילם את הבית אבל השיג תמונה של הבית מהרשתות החברתיות ושלח למפעיליו. בתמורה קיבל מאות שקלים בקריפטו.
עורכת הדין חגית רחמני וייס, המייצגת מטעם הסניגוריה הציבורית את הקטין החשוד: "מדובר בילד צעיר, שלא הייתה לו כל כוונה לפגוע במדינה, והוא כלל לא הבין שמי שעמד עמו בקשר הוא סוכן זר. כשהתעוררו אצלו חששות הוא ניתק את הקשר באופן מיידי ואף חסם את איש הקשר. לאחר שהצגנו בפני המשטרה את גרסתו המלאה, ולאור התשתית העובדתית שהובהרה, הסכימה המשטרה לשחררו למעצר בית של חמישה ימים".
