"אוהב אותך אבא"

צה"ל: החלל החטוף יאיר יעקב וחלל חטוף נוסף חולצו מהרצועה

צה"ל: החלל החטוף יאיר יעקב וחלל חטוף נוסף חולצו מהרצועה
צה"ל השיב את החלל החטוף יאיר יעקב, בן 59 מקיבוץ ניר עוז, שנחטף מביתו ב-7 באוקטובר יחד עם בת זוגו, מירב טל ושני ילדיו. בנו יגיל, ששוחרר משבי חמאס, ספד לו: "מחכה כבר להלוויה שלך. אני אוהב אותך, ידעתי שהיום הזה יגיע"
מחבר איתי בלומנטל מחבר איתי בלומנטל
יאיר יעקב
יאיר יעקב צילום: ללא קרדיט

צה"ל הודיע היום (רביעי) כי חילץ במבצע צבאי שני חללים חטופים מח'אן יונס שברצועת עזה. האחד הוא יאיר יעקב שנחטף מקיבוץ ניר עוז ונרצח ב-7 באוקטובר. שמו של החלל החטוף הנוסף טרם הותר לפרסום. בכך נשארו 53 חטופים חיים וחללים בשבי חמאס.

בשעות הצהריים, במהלך סריקות בח'אן יונס איתרו לוחמים מחטיבה 188 באוגדה 36 פיר של מנהרה, וסימנים נוספים שהעלו חשד שבמקום נמצאים חללים חטופים. למקום הגיעו לוחמים מיהל"ם שנכנסו לפיר, ומשם הצליחו לאתר את הגופות שנלקחו לבדיקה במכון לרפואה משפטית.

פיר המנהרה בה נמצאו החלל החטוף יאיר יעקב וחלל נוסף

החלל החטוף יאיר יעקב חולץ בצוהריים, לאחר 614 ימים. בנו יגיל ספד לו: "אבא אני אוהב אותך. לא יודע איך להגיב עדיין, עצוב לי להגיד את זה. מחכה כבר להלוויה שלך. אני אוהב אותך, ידעתי שהיום הזה יגיע. תודה לצה"ל ולכוחות שב"כ על החילוץ, מקווה שאת השאר נביא בעסקה שלא תסכן חיילים".

יאיר יעקב, בן 59 מקיבוץ ניר עוז, נחטף ב-7 באוקטובר מביתו יחד עם בת זוגו, מירב טל ושני ילדיו, אור בן ה-16 ויגיל בן ה-12. ב-15 בפברואר התקבלה הבשורה כי יאיר נרצח כבר בשבת השחורה וגופתו מוחזקת בעזה. בת זוגו מירב ושני בניו שוחררו במסגרת עסקת החטופים בין ישראל לחמאס בחודש נובמבר.

יגיל יעקב סופד לאביו. מתוך חשבונו ברשתות החברתיות

בבוקר אותה שבת, עוד הספיקה מירב לעדכן את משפחתה בכך שהמחבלים פרצו לביתם, ירו לעברם ופצעו את יאיר. המחבלים תיעדו כל העת את הפריצה לביתם ועד חטיפתם. ביתם נהרס מירי והם תועדו נלקחים מהרצפה מבועתים, כשיאיר עוד הספיק להראות למחבלים שנפצע. לאחר מכן, השניים הופרדו ומירב לא הוחזקה יחד עם יאיר בשבי ולמעשה לא ידעה מה עלה בגורלו.

יאיר היה אב לשלושה ועבד במוסך של קיבוץ עלומים. מקיבוץ ניר עוז נמסר כי "הוא היה איש צנוע, פשוט, אוהב משפחה, אדמה ומוזיקה". בנו של יאיר, אור, פרסם ברשתות החברתיות לאחר ההודעה על מותו: "אבא, אין לי מילים אחרות לתאר את זה ככה, אבל תשמור עליי בגן עדן. אוהב אותך ולא אשכח אותך לעולם. תמיד תהיה בלב שלי".

משפחת יעקב

שלוש גופות חללים חטופים הושבו לישראל בשבוע שעבר 

השבת גופותיהם של יעקב והחלל החטוף הנוסף, מגיעה לאחר ששבוע שעבר חולצו שלושה חטופים חללים. ביום שבת צה"ל חילץ מעזה את החלל החטוף נטפונג פינטה, שנרצח בשבי בידי ארגון הטרור כתאא'ב אל-מוג'האדין סמוך לפרוץ המלחמה. פינטה, אזרח תאילנד שהיה בן 35 במותו, נחטף מקיבוץ ניר עוז ב-7 באוקטובר.

נטפונג פינטה

בצה"ל העריכו שנטפונג נרצח בחודשים הראשונים לאחר שנחטף בחיים מקיבוץ ניר עוז. פינטה היה אחד משלושת החטופים שהיה חשש כבד לחייהם ולא התקבל שום מידע לגביהם מאז השבת השחורה. 

יומיים לפני כן, השיב צה"ל את גופותיהם של החטופים החללים גדי חגי וג'ודי ווינשטיין חגי, תושבי קיבוץ ניר עוז, שנרצחו ונחטפו לעזה ב-7 באוקטובר. המבצע להחזרתם התאפשר בזכות מידע שהתקבל במהלך חקירת מחבל בשב"כ.

גדי חגי וג'ודי ווינשטיין חגי

"ההורים היפים שלי שוחררו. יש לנו ודאות", כתבה הבת איריס. "אנחנו מברכים על סגירת המעגל והשבתם לקבורה ראויה בבית, בישראל. אנו רוצים להודות לכוחות צה"ל וכוחות הביטחון שעסקו במבצע החילוץ המורכב ועל כך שנלחמים כבר יותר משנה וחצי עבורנו. עם זאת, ליבנו לא יהיה שלם עד שלא יוחזרו כל 12 בני הערובה מניר עוז, וכל 56 בני הערובה כולם".

בצה"ל אמרו כי השלושה שהושבו, נחטפו ונרצחו על ידי ארגון כתאאב אל- מוג'הידין, הארגון שחטף את שירי אריאל וכפיר ביבס שנרצחו בשבי. במערכת הביטחון אומרים שארגון הטרור העזתי אחראי לחטיפה של חלל זר נוסף שגופתו עדיין בעזה.

בחירת העורכת