בשל איום אמריקני: עיראק ביקשה מאיראן שלא לפגוע בבסיסי ארה"ב בשטחה

עיראק ביקשה מאיראן שלא לפגוע בבסיסי ארה"ב בשטחה
גורם פוליטי בעיראק אמר לכאן חדשות כי האמריקנים הודיעו ש"לא יעמדו מנגד" אם איראן תתקוף את יעדיה במדינה. במדינות המפרץ גינו את התקיפה הישראלית, אך מאחורי הקלעים יש מי שמרוצים ממנה: "מקווים שזה יהיה הסוף שלהם"
מחבר רועי קייס מחבר רועי קייס
Getting your Trinity Audio player ready...
מטוס של חיל האוויר של ארצות הברית בבסיס עין אל-אסד בעיראק, 2020
מטוס של חיל האוויר של ארצות הברית בבסיס עין אל-אסד בעיראק, 2020 צילום: AP Photo/Qassim Abdul-Zahra

ממשלת עיראק ביקשה מאיראן שלא לפגוע ביעדים אמריקניים בשטחה - כך פורסם הערב (שבת) במהדורת כאן חדשות. הבקשה הגיעה ברקע איומיה של טהראן להרחיב את תגובתם למתקפה הישראלית גם לפגיעה בבסיסיה של ארצות הברית באזור. גורם פוליטי בעיראק ששוחח עם כאן חדשות אמר כי הבקשה הזו היא תולדה של מסר שהועבר מצד האמריקנים לממשלה בבגדאד, שלפיו ארצות הברית "לא תעמוד מנגד" אם בסיסיה במדינה יותקפו. 

 

מוקדם יותר היום דווח כי ממשלת עיראק פועלת כדי למנוע מהמיליציות בשטחה להצטרף לתגובה האיראנית, אך טרם קיבלה מהן התחייבות לכך. בחודשים האחרונים הפסיקו המיליציות הפרו-איראניות בעיראק את תקיפותיהן נגד ישראל וארצות הברית במסגרת חזית הסיוע לרצועת עזה. 

עוד פורסם הערב במהדורה כי במדינות המפרץ ובמדינות ערביות אחרות יש המרוצים מהמכות שהנחיתה ישראל על איראן. אזרח סעודי שמתגורר בריאד אמר לכאן חדשות: "אני מקווה שהתקיפות המבורכות האלה יהיו סופו של המשטר הפושע בטהראן". 

עם זאת, מדינות ערביות ומפרציות גינו את המתקפה הישראלית ואף מנסות להרגיע את המתיחות. בכירים במדינות המפרץ התקשרו לשר החוץ האיראני בניסיון להרגיע את ההסלמה, ומנהיגים באזור שוחחו גם עם נשיא ארצות הברית טראמפ. החשש של מדינות המפרץ הוא כי תגובתה של איראן, ובעיקר של שלוחותיה, תופנה גם נגדן.

הפופולריים