פרסום ראשון

החל ממחר - עשרות מיגוניות יוצבו בערים במרכז

החל ממחר - עשרות מיגוניות יוצבו בערים במרכז
על פי החלטת משרד הביטחון ופיקוד העורף, המיגוניות יוצבו במקומות שבהם יש מחסור במקלטים ציבוריים או שהבניינים בהם ללא ממ"דים תקניים • תחילה המיגוניות יוצבו בגוש דן, לאחר מכן בשפלה ובהמשך באזור הקריות
מחבר איתי בלומנטל מחבר איתי בלומנטל
מיגונית, ארכיון
מיגונית, ארכיון צילום: כאן חדשות

פרסום ראשון: בהחלטה משותפת של משרד הביטחון ופיקוד העורף, החל ממחר בבוקר יוצבו עשרות מיגוניות במרכזי הערים בגוש דן - כל רשות באזורים מועדפים שתבחר סמוך למוסדות חינוך ומבני ציבור. כך פורסם לראשונה הערב (שני) במהדורת כאן חדשות בכאן 11.

על פי התוכנית, המיגוניות יוצבו במתחמים ולא בצירי התנועה, במקומות שבהם יש מחסור במקלטים ציבוריים או שהבניינים בהם ללא ממ"דים תקניים. מטרת המהלך לספק מיגון לעשרות בני אדם יחד.

בניגוד למיגוניות הפתוחות שהוצבו בשנים האחרונות בעוטף עזה להגנה מירי תלול-מסלול, הפעם מדובר במיגוניות מסוג "ארבל", מיגוניות סגורות עם דלתות כבדות שנותנות מענה מיטבי להדף ורסיסים, איום שעולה מתרחיש של טילים בליסטים.

תחילה המיגוניות יוצבו בגוש דן, לאחר מכן בשפלה ובהמשך באזור הקריות. בפיקוד העורף הציגו אתמול תוכנית מפורטת בנושא למשרד הביטחון בעלות של כ-50 מיליון שקלים.

בחירת העורכת