איראן נערכת לאפשרות ששארית ההנהגה שלה תחוסל במסגרת המלחמה עם ישראל, והמנהיג העליון עלי חמינאי בחר במספר יורשים המקובלים עליו להחליפו בתפקיד - כך דווח היום (שבת) בתחקיר ניו יורק טיימס.
גורמים איראנים שצוטטו בדיווח טענו שהאייתוללה מינה שורת מחליפים אפשריים למפקדים בכירים במשטרו במידה שיחוסלו. כמו כן, הוא נקב בשמותיהם של שלושה "אנשי דת בכירים" שיוכלו להחליפו במקרה שהוא יחוסל בעצמו.
עוד דווח כי המנהיג העליון של איראן הורה למועצה העליונה לבחור במהירות מחליף אפשרי מבין השלושה, "כדי להבטיח העברת שלטון מסודרת".
בנו של חמינאי, מוג'תבא, הוא איש דת שנחשב כמועמד מוביל לרשת את אביו. עם זאת, הדיווחים מצביעים על כך שהוא אינו נכלל ברשימת שלושת המועמדים להחליפו. "העדיפות העליונה היא שימור הרפובליקה האסלאמית", אמר גורם לניו יורק טיימס.
לפי הדיווח, חמינאי שוהה במקלט תת-קרקעי, ומתקשר עם אנשיו אך ורק דרך שליח אישי, לאחר שהפסיק לחלוטין את השימוש בתקשורת אלקטרונית מחשש שיאותר ויהיה ל"מטרה קלה" עבור ישראל.
בנוסף, המשטר נוקט צעדים חריפים כמו חסימת האינטרנט ושיחות בין-לאומיות במדינה, הוראה לבכירי הממשל "להוריד פרופיל", ואף איום בעונש מוות למשתפי פעולה עם ישראל.
הווטו של טראמפ, והמסר בישראל כי "לא שוללים שום מטרה": האם חמינאי יחוסל?
בתחילת השבוע, שני מקורות אמריקנים שצוטטו בסוכנות הידיעות רויטרס אמרו כי נשיא ארצות הברית דונלד טרמאפ "הטיל וטו" על תכנון ישראלי לחסל את חמינאי.
בהצהרה שנשא יממה לפני כן, דובר צה"ל תת-אלוף אפי דפרין סירב לומר אם מנהיגה העליון של איראן מהווה יעד לחיסול. בנוסף, גורם ישראלי שצוטט בוול סטריט ג'ורנל אמר כי האייתוללה "אינו מחוץ לתחום" במסגרת תקיפות ישראל באיראן.
לדבריו, בישראל "לא שוללים שום מטרה", לרבות חמינאי, בדרך להשמדת תוכנית הגרעין האיראנית. הוא אותת כי תקיפות ישראל ברפובליקה האסלאמית לא יסתכמו רק בתוכנית הגרעין עצמה, "אלא גם בדמויות פוליטיות וצבאיות במשטר האיראני".
