שני גורמי ביטחון ישראלים, הבקיאים בתוכנית הגרעין של איראן, אמרו לכאן חדשות כי מתקן ההעשרה בנתנז הושמד כתוצאה מהתקיפה הישראלית והאמריקנית - כך פורסם הערב (רביעי) במהדורת כאן חדשות.
לדברי הגורמים, מתקן הגרעין באיספהן, שהותקף גם הוא על ידי ישראל וארצות הברית, נפגע קשות. האתר התת-קרקעי בפורדו, שהותקף על ידי ארצות הברית, קרס כלפי פנים, ניזוק ויצא מכלל תפקוד.
בישראל ממשיכים עדיין לאסוף נתונים באמצעות צילומי לווין, כלים טכנולוגיים המנתחים שינויים גיאולוגיים מתחת לאדמה, ומידע מודיעיני ממקורות נוספים. כבר כעת אומרים גורמי ביטחון ישראלים כי תוכנית הגרעין של איראן ניזוקה באופן משמעותי, וכי ציוד מתקדם ניזוק. לדברי גורמי הביטחון, "איראן חזרה שנים אחורה".
הרמטכ"ל אייל זמיר: "ההישג המצטבר מאפשר לקבוע כי פרויקט הגרעין האיראני ספג פגיעה קשה, רחבה ועמוקה והוסג שנים לאחור - לא נאפשר לאיראן לייצר נשק להשמדה המונית"@ItayBlumental @ela1949 pic.twitter.com/mxr0G5XZ5f
— כאן חדשות (@kann_news) June 25, 2025
בתוך כך, גם ראש ה-CIA ג'ון רטקליף אמר כי "גוף מודיעיני אמין מצביע על כך שתוכנית הגרעין של איראן נפגעה קשות מהתקיפות הממוקדות האחרונות". לדבריו, "כמה מתקני גרעין מרכזיים באיראן נהרסו ויהיה צורך לבנות אותם מחדש במשך שנים".
לדברי רטקליף, "ה-CIA ממשיך לאסוף מידע ממקורות נוספים כדי לעדכן את מקבלי ההחלטות הרלוונטיים ואת גופי הפיקוח".
מערכת הביטחון: רק הסכם עם איראן יאפשר להתמודד עם האורניום המועשר שנותר לאיראן
בכירים במערכת הביטחון מסרו לכאן חדשות כי "רק הסכם עם איראן יאפשר להתמודד עם כמות האורניום המועשר שנותר באיראן שקבור עמוק באדמה". סוגיית האורניום המועשר היא הסוגיה המרכזית שנמצאת על הפרק בשיחות מול איראן, שטראמפ כבר הודיע על שיתקיימו בשבוע הבא.
לפי מקורות, ארה"ב לחצה על ישראל להוציא הודעה רשמית על הפגיעה בתכנית הגרעין של איראן. אך עד עתה, בהודעות הפומביות של דובר צה"ל, הרמטכ"ל וראש המוסד דובר על פגיעה קשה ולא על "השמדה". בישראל נשמעים פחות החלטיים לגבי השמדת התכנית הגרעינית, אך ציינו: היא נפגעה קשות, והלכה אחורה שנים.
מוקדם יותר היום התייחס נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לטענות כי בישראל כי תוכנית הגרעין האיראנית נפגעה משמעותית, ותקף את התקשורת האמריקנית שהכחישה את הדברים. "ל-CNN אין שום אמינות, ניו יורק טיימס הפיצו פייק ניוז כדי לפגוע בי, ובטייסים הישראלים והאמריקנים שנכנסו לקן הצרעות האיראני".
"שבתי ואמרתי כי לאיראן לא יכול להיות נשק גרעיני. ניסינו את הדרך המדינית, אבל היינו חייבים לפעול", הוסיף הנשיא האמריקני, ותיאר את תוצאות התקיפה: "המתקנים הושמדו, כל המנהרות קרסו, לא ניתן להיכנס. לאיראן לא יהיה נשק גרעיני, פוצצנו אותו".
ראש המוסד דדי ברנע התייחס לפעילות הארגון במלחמה מול איראן בשיחה שקיים בחפ"ק המבצעי של המוסד, ואמר: "האיום האיראני, שאיים על ביטחוננו במשך עשרות שנים, סוכל משמעותית בזכות שיתוף פעולה יוצא דופן בין צה"ל שהוביל את המערכה והמוסד שפעל לצידו, יחד עם תמיכת בת בריתנו, ארצות הברית".