תחקיר: חמאס נחלש מאוד ונואש להפסקת אש

תחקיר: חמאס נחלש מאוד ונואש להפסקת אש
סוכנות הידיעות רויטרס פרסמה תחקיר המבוסס על שיחות עם 16 מקורות. על פי הממצאים בחמאס לוקחים בחשבון אפשרות לפיה הסיוע האיראני לארגון הטרור יפחת. בכיר חמאס סמי אבו זוהרי: כניעה אינה אופציה אך אנו חותרים להפסקת אש
מחבר ישי בר-יוסף מחבר ישי בר-יוסף
מחבלי חמאס ברצועת עזה, פברואר 2025
מחבלי חמאס ברצועת עזה, פברואר 2025 צילום: אי-פי

חמאס נחלש מאוד ונואש להפסקת אש, כך עולה מתחקיר שפרסמה היום (שישי) סוכנות הידיעות רויטרס. על פי הדיווח כתבים של סוכנות הידיעות שוחחו עם 16 מקורות במסגרת התחקיר.

על פי התחקיר בחמאס לוקחים בחשבון את המכה שספגה איראן ומעריכים כי הסיוע האיראני לארגון הטרור יפחת.

גורמים ישראלים סיפרו כי חמאס אמנם מחזיק ביכולות שליטה מסוימות בתוך עזה, אך מתמודד עם קשיים גדולים. בין היתר חמאס מגייס כעת לשורותיו גברים צעירים שנעקרו מבתיהם ושאינם עובדים, כך שגילם של מחבלי הארגון יורד מיום ליום.

בין המרואיינים במסגרת התחקיר גם בכיר חמאס סאמי אבו זוהרי. לדבריו כניעה אינה מהווה אופציה אך הארגון חותר כעת להפסקת אש.

לדבריו, חמאס נותר מחויב למשא ומתן, ומוכן לשחרר את כל החטופים, אותם כינה "אסירים". לדברי אבו זוהרי חמאס מוכן לשחרור החטופים  בפעימה אחת. לצד זאת, הוא חזר על הדרישה שישראל תיסוג מהרצועה ותעצור את ה"הרג".

מיליציית אבו שבאב על הכוונת 

גורם המקורב לחמאס אמר לרויטרס כי הארגון יקבל הפסקת אש, אפילו לחודשיים כדי שיוכל להילחם בכנופיות המקומיות שצוברות השפעה. הוא הוסיף  כי התנאים של ראש הממשלה נתניהו לסיום המלחמה, שכוללים את הדרישה שמנהיגי חמאס יעזבו את הרצועה שווים לתבוסה מוחלטת. לדברי המקורב מנהיגי ארגון הטרור לא יסכימו לכך.

מקביל, על פי תחקיר רויטרס, חמאס פועל ללכוד חי או מת את ראש מיליציית אבו שבאב שקיבל נשק מישראל. חמאס מאשימים את המיליציה בבגידה.

 

בחירת העורכת