חובשת קרבית שעשתה יותר מ-200 ימי מילואים ניסתה לשים קץ לחייה בשבוע שעבר בביתה, לאחר שלדבריה "המדינה נטשה אותה". כך פורסם היום (שני) לראשונה בתוכנית "בחצי היום" בכאן רשת ב.
מדובר בלוחמת בת 29, חרדית לשעבר שחזרה בשאלה ושירתה שירות סדיר ביחידה קרבית. היא גויסה למילואים בתחילת המלחמה ומאז התייצבה לכל שירות מילואים אליו נקראה.
מאז חודש אפריל הייתה החובשת בשירות מילואים, ובסוף חודש יולי נטלה חלק ב"ימי התארגנות וריענון". מדובר בכמה ימי התארגנות שאמורים לסייע לחייל לחזור לשגרה בצורה חלקה. במהלך ימי ההתארגנות האלו, כשהחובשת הייתה לבדה בביתה, היא ניסתה לשים קץ לחייה.
היא השאירה פתק פרידה וצוואה בכתב ידה: "אני מבקשת סליחה מכל האנשים שאהבו אותי, ששמתי קץ לחיי, הכאב היה קשה מנשוא, ניסיתי הכול כדי להמשיך אבל לא היו לי כוחות. תודה לכל מי שניסה לעזור, אתם לא כשלתם ולא היה משהו שיכולתם לעשות כדי למנוע את זה, אל תאשימו את עצמכם במה שעשיתי".
"הרגישה חשופה בזמן היתקלות"
תוך כדי המעשה, היא התקשרה לבן הזוג שלה שהגיע מיד למקום והציל אותה. "היא הייתה מעולפת על הרצפה עם דם, לא בהכרה ובהמשך אמרה לי 'ניסיתי להתאבד כי אין לי כוחות'", סיפר בן הזוג.
"היא הייתה במצוקה, היא ביקשה כבר בחודש מרץ עזרה, היא פנתה לגורמים שונים וגם לאגף השיקום אבל לא קיבלה מענה והמשיכה במילואים כחובשת קרבית" סיפר בן הזוג. "היא פנתה לקב"ן ביחידה ששאל אותה אם היא רוצה לצאת מהמילואים, והיא ענתה 'אני צריכה תמיכה, אני רוצה להמשיך לשרת'".
לדברי בן הזוג: "השיחה עם הקב"ן הייתה בטלפון, כשהוא ברכב, והשיחה התנתקה מידי פעם. אגף השיקום הציע לה לחפש 'בית מאזן' שהציע לה ריאיון קבלה לחודשיים קדימה. היא המשיכה להידרדר והמשיכה במקביל במילואים ביהודה ושומרון".
הוא המשיך וסיפר: "האירוע החמור שהשפיע עליה היה לפני כמה חודשים, כשהצטרפה לכוחות באירוע שבו פלסטינים תקפו את הכוח באבנים ובבקבוקי תבערה. היא הייתה חשופה ללא מה שמכונה 'מספר ברזל', לא הייתה חלק מהכוח האורגני והרגישה לבד וחשופה בזמן ההיתקלות. זה מחדל כשלעצמו".
לאחר שבן הזוג מצא את החובשת במצב של עילפון הוא הזמין אמבולנס. היא הועברה לבית חולים שם טופלה על ידי פסיכיאטר שהמליץ על אשפוז במחלקה סגורה. עם זאת החובשת החליטה לחזור לביתה.
היא הייתה בבית שלושה ימים עם מחשבות אובדניות וביקשה להתאשפז שוב למשך יום שלם. יחד עם בן זוגה היא הגיעה לשלושה בתי חולים וניסתה להתאשפז - אולם שם סרבו לקבל אותה.
רק לאחר התערבות החמ״ל האזרחי, שעירב את השרה גילה גמליאל שהתקשרה בעצמה למנהלים בבית חולים לבריאות הנפש, הם הסכימו לאשפז את החובשת באחד מבתי החולים, שם היא מאושפזת עד היום. היא סיכמה את תחושותיה ואמרה: "כשהמדינה צריכה אותי אני תמיד מתייצבת, אבל כשאני צריכה אותם פעם אחת, הם נוטשים אותי והם לא שם".
מוקדם יותר היום, אל"ם ד"ר יעקב רוטשילד, ראש מחלקת בריאות הנפש בצה"ל, אמר בריאיון לתוכנית "סדר יום" בכאן רשת ב: "אובדנות היא הקצה של הקצה של הקרחון. מתחתיו אני משוכנע שיש הרבה לוחמים, תומכי לחימה וחיילים שנמצאים במצוקה ואנו נדרשים להיות שם עבורם".
ממשרד הביטחון נמסר: "בחודשים האחרונים, מאז קליטתה באגף, קיבלה ח' מענה פסיכולוגי, פסיכיאטרי. אך לאור ההחמרה במצבה הנפשי הועברה לאשפוז בבית חולים פסיכיאטרי והיא נמצאת במעקב של גורמי הטיפול".
"מאז תחילת מלחמת חרבות ברזל נקלטו באגף השיקום כעשרת אלפים מתמודדי נפש, חלקם במצבים מורכבים ביותר. מדובר בהיקף חסר תקדים המהווה אתגר לאומי ומחייב מענה ברמה הלאומית", הדגישו.
