הפנים של צה"ל וישראל בעולם הערבי, אל"מ אביחי אדרעי, יסיים בקרוב את תפקידו לבקשתו אחרי 20 שנה בתפקיד. כך פורסם היום (שלישי) בכאן חדשות.
אדרעי, שהחל את דרכו ביחידה 8200, המשיך לשרת בהמשך כראש מדור תקשורת ערבית בדובר צה"ל במסגרת תוכנית ההתנתקות, קיבל דרגת ייצוג של סרן, ובהמשך הועלה לדרג רב סרן לאחר שהשלים קורס קצינים.
העמוד העזתי המזוהה עם חמאס, "רשת אביחי", שנועד "לבייש" פעילים המתנגדים לחמאס בטענה שהם מופעלים על ידי אדרעי, הגיב להודעת הפרישה. "אולי הישות הציונית הרגישה שאין צורך ואין תועלת מהישארות אביחי אדרעי במשרתו כדי לדבר עם הציבור הערבי, במיוחד משום שיש הרבה בוגדים וחלאות מאנשינו שעושים את התפקיד שלו בצורה מושלמת, ולכן פיטרו אותו מתפקידו. חלאות #רשת_אביחי ימשיכו בתפקידם המיועד בקפדנות, כדי להגן על ישות הרצח, ואימוץ הנרטיב שלהם נגד עמנו וההתנגדות שלו", צויץ בחשבון.
ربما شعر الكيان الصهيوىْي أنه لا حاجة ولا فائدة من استمرار أفيخاي أدرعي في منصبه للتحدث للجمهور العربي، لا سيما أن هناك من أبناء جلدتنا من الحثـ...الات والخونـ...ة يقومون بدور أفيخاي على أكمل وجه لذلك تم إعفاء "أفيخاي" من منصبه، سيبقى حـ..ـثالات #شبكة_افيخاي مستمرين في دورهم… pic.twitter.com/yUYTEGEmOR
— شـبكة أفيخـاي (@shabakat2025) November 11, 2025
אדרעי מכהן בתפקידו הנוכחי מאז שנת 2005, 20 שנה שבהם ייצג את צה"ל ומדינת ישראל בעולם הערבי.
הוא התראיין מאות פעמים לערוצי הטלוויזיה הערביים השונים, כדוגמת אל-ג'זירה ואל-ערביה, נחשב לדמות מוכרת בעולם הערבי, ומפעיל את חשבונות הפייסבוק, טוויטר, אינסטגרם, טלגרם וטיקטוק של דובר צה"ל בשפה הערבית.
אדרעי הפך גם לסמל של צה"ל בעולם הערבי בתקיפות של צה"ל בעולם וחשבונו שימש להודעות לפינוי אוכלוסייה בעזה ובלבנון.
אדרעי קיבל איומים אישיים רבים על ביטחונו, לאחר מלחמת לבנון השנייה ומבצע עופרת יצוקה. בפברואר 2024 נחשף כי המחבל שביצע את הפיגוע ברעננה חודש לפני כן, תכנן להתנקש באדרעי כאשר ארב לו ליד מסעדה בה הוא היה
בצה"ל אשרו את הפרטים. תהליך החילופים צפוי בחודשים הקרובים.
עוד בנושא
