מועצת הביטחון של האו"ם תקיים ביום שני דיון מיוחד כדי לאשר את ההצעה האמריקנית להכניס כוח צבאי זר לרצועת עזה, כחלק מהמאמצים לפרק את חמאס מנשקו. על אף שטרם נקבע מנדט לאותו כוח, בישראל החלו בימים האחרונים בהכנות ראשונות לקליטת אלפי חיילים זרים. כך דווח הערב (שבת) במהדורת כאן חדשות בכאן 11.
לקראת הדיון לאישור ההצעה באו"ם: בישראל מבקשים שהכוח הבינלאומי לפירוק חמאס יקבל מנדט נרחב לפירוק חמאס מנשקו | @ItayBlumental עם הפרטים על ההצעה המתגבשת#מהדורתכאןחדשות עם @AyalaHasson pic.twitter.com/BCewb7hmEr
— כאן חדשות (@kann_news) November 15, 2025
בישראל רוצים שהמנדט שיינתן לאותו כוח זר על ידי מועצת הביטחון של האו"ם יהיה משמעותי, כזה שיוכל לפעול בכוח מול חמאס במטרה לפרק את ארגון הטרור מנשק ולפרז את הרצועה. המנדט שיינתן לכוח, ישפיע על זהות המדינות שיהיו מוכנות לשלוח חיילים לעזה. כרגע, רק אינדונזיה הצהירה שתשלח חיילים לרצועה.
מועצת הביטחון של האו"ם יכולה להעניק שני סוגי סמכויות. הראשון הוא "כוח שמירת שלום קלאסי", כוח שיוקם בהסכמת כל הצדדים ומוגבל מאוד בסמכויותיו. מדובר בכוח בעל נוכחות ניטרלית בלבד ברמת תצפית, ניטור, דיווח ותיווך. אין לכוח זה סמכות לאכוף החלטות בכוח, והוא יבצע שימוש בנשק אך ורק להגנה עצמית.
הסוג השני שיכולה מועצת הביטחון להקים הוא "כוח אכיפת שלום". לכוח מסוג זה לא נדרשת הסכמת כל הצדדים. הכוח רשאי לכפות סדר וביטחון תוך נקיטת צעדים צבאיים. בנוסף, ניתן להשתמש בכוח לצורך הגנה על אזרחים, פירוק קבוצות חמושות ופעילות יזומה למניעת הסלמה.
