בזמן שחמאס מתחזק בלבנון ומהדק את שיתוף הפעולה עם חיזבאללה, הג'יהאד האסלאמי מבסס בחשאי כוח צבאי משמעותי על אדמת סוריה – כך פורסם הבוקר (רביעי) לראשונה בכאן חדשות ברשת ב'.
לכאן חדשות נודע כי ארגון הג'יהאד האסלאמי מחזק בשבועות האחרונים ביתר שאת את מוקדי הכוח של הזרוע הצבאית שלו בסוריה, ובעיקר במחנות הפליטים הפלסטינים באזור דמשק.
בארגון הטרור מעריכים כי סוריה היא אזור שבימים אלה נוח לו להתבסס בו צבאית מול ישראל, בשל האיסור הלא-רשמי של ארצות הברית על ישראל לתקוף על אדמת סוריה.
עוד נודע לכאן חדשות כי למשטרו של אחמד א-שרע יש שליח מיוחד שתפקידו לייצר תקשורת מול הנהגת הג'יהאד האסלאמי וכי במשטר מודעים להתחזקות הצבאית של הארגון, שעשויה ביום פקודה לאיים על מטרות ישראליות בצפון.
הקצו מאות לוחמים לכוח רדואן: חמאס מסייע לחיזבאללה בלבנון
כאמור, המהלך מגיע כאשר בחמאס מהדקים את שיתוף הפעולה עם חיזבאללה בלבנון - כך פורסם לראשונה ביום שני בכאן חדשות. בארגון הטרור שלחו בחודשים האחרונים פלוגות שלמות, הכוללות מאות פעילים צבאיים, לטובת כוח רדואן של חיזבאללה.
ההחלטה של חיזבאללה לאפשר לחמאס לצרף אליו כוח צבאי פלסטיני גדול נובעת מהבנתו של הארגון שהוא כבר לא חזק מספיק מבחינה צבאית בעקבות המלחמה נגד ישראל.
חמאס, לעומתו, החל להתחזק שוב בלבנון באופן משמעותי, ועוסק בהרחבת מסגרתו הצבאית בלבנון ובייצור מוגבר של רקטות. עיקר הפעילות של חמאס בלבנון מתרכזת בערים צור, צידון וטריפולי.
