חיסולו של בכיר חמאס, ראאד סעד, הגיע אחרי תקופה ממושכת שבה שב"כ ואגף המודיעין בצה"ל ניסו לעלות על עקבותיו ולהתנקש בחייו - בגלל תפקידו הבכיר והמרכזי בשיקום יכולותיו הצבאיות של ארגון הטרור ברצועת עזה. במהדורת כאן חדשות פורסם היום (שבת) שחיסולו של סעד בוצע באישור זריז לאחר קבלת "מודיעין מתפרץ".
מספר 2 בזרוע הצבאית של חמאס, ראש מערך הייצור: ראאד סעד הגה את הקמת יחידת הנוח׳בות, והפך לאחת מצלעות משולש ההנהגה ברצועה - המוציא לפועל של שיקום יכולות הארגון | @eliorlevy עם כל הפרטים על יעד החיסול בעזה#חדשותהשבת עם @AyalaHasson pic.twitter.com/qOUXeuRBlz
— כאן חדשות (@kann_news) December 13, 2025
סעד התנהל כמבוקש, הקפיד שלא להסתובב במקומות הומי האדם ברצועת עזה, ובאופן קבוע היה מלווה במאבטחים מטעם הזרוע הצבאית של חמאס. שלושת מאבטחיו חוסלו יחד איתו בתקיפה הישראלית. ברגע שסעד זוהה נכנס לרכב במערב העיר עזה, מה שנקרא "מודיעין מתפרץ", בוצע אישור תוכניות זריז - ומבצע החיסול יצא אל הדרך בתוך זמן קצר.
בישראל אומרים שגורמי המודיעין ימשיכו לאתר ולחשוף בכירים בחמאס, כאלו שנותרו ברצועת עזה, בדגש על דמויות מפתח בארגוני הטרור וכאלה שהיו מעורבים בטבח 7 באוקטובר - וכי ישראל תסגור איתם חשבון.
אחרי שהמשיך לתכנן פיגועים: צה"ל חיסל את ראאד סעד, מספר 2 בחמאס ומאדריכלי טבח 7 באוקטובר, לאחר שהוציא לפועל הבוקר פיגוע פיצוץ מטען שפצע שני חיילי מילואים | הדיווח של @ItayBlumental#חדשותהשבת עם @AyalaHasson pic.twitter.com/QjYaVBY1UY
— כאן חדשות (@kann_news) December 13, 2025
