הג'יהאד האסלאמי שיגר ביודעין רקטות פגומות שהרגו מאות עזתים במהלך מלחמת "חרבות ברזל" - כך נחשף הבוקר (שלישי) בתוכנית "קלמן ליברמן" בכאן חדשות ברשת ב'.
מסמך שהתגלה ברצועה בזמן המלחמה, ונחקר במרכז המידע למודיעין וטרור, העלה באופן ברור כי הנהגת חמאס זעמה על כך שרקטות רבות של הג'יהאד האיסלאמי נופלות בשטח הרצועה והורגות פלסטינים. תוך המסמך הוא סיכום פגישה שהתקיימה בביירות בין בכיר בחמאס ששם הקוד שלו במסמך הוא ''אחמד'', לבין ראש הזרוע הצבאית של הג'יהאד האסלאמי, אכרם עג'ורי.
במסמך כתב אחמד כי האשים את עג'ורי: "הרקטות שלכם נופלות על בתים של אנשים לאור יום וזה חוזר על עצמו" ואז כותב אחמד את התגובה של עג'ורי להאשמות שנראה שהדהימה אפילו את חמאס. עג'ורי השיב כך: "אנחנו במלחמה. וגם אם ייהרגו אלף איש מאש ידידותית – אז זה מחיר המלחמה".
עג'ורי הודה באותה שיחה כי הג'יהאד האסלאמי מודע לכך שיש בעיה ברקטות שלו, וכי הזרוע הצבאית שלו ייצרה את הרקטות הללו באמצעות שרטוטים שהם קיבלו ממשמרות המהפכה האיראנים.

עשרה ימים מפרוץ המלחמה בעזה, רקטה ששיגר הג'יהאד היסלאמי לעבר ישראל נופלת בחצר בית החולים אל-אהלי בעיר עזה, שבה נמצאו באותה שעה אלפי פלסטינים שמצאו מחסה מתקיפות חיל האוויר. כתוצאה מהתפוצצות הרקטה נהרגו מאות פלסטינים.
תחילה חמאס האשים את ישראל בטבח, וקיווה שזו הנקודה שבה העולם ילחץ על ישראל לעצור את המלחמה – אלא שתיעוד של רשת אלג'זירה שצה"ל פרסם – הראה את הרקטה משוגרת ונופלת בשטח בית החולים.
