התנועה הסדירה במעבר רפיח נפתחה הבוקר (שני) לשני הכיוונים. על פי ההסדר, מדי יום ייצאו מרצועת עזה 150 עזתים, ובמקביל יורשו 50 עזתים להיכנס ממצרים לעזה.
את המעבר יפעיל הארגון האירופי EUBAM, במסגרת מנגנון בין-לאומי ובתיאום עם מצרים. המצרים יעבירו מדי יום רשימה של 50 עזתים המבקשים להיכנס לרצועה, ולאחר בדיקה ביטחונית תתאפשר כניסתם ביום שלמחרת.
מעבר רפיח נפתח לשני הכיוונים: פעימה ראשונה של עזתים כבר חזרה לרצועהhttps://t.co/wJn3ajh4h7@ItayBlumental pic.twitter.com/vlwaDCkjJ9
— כאן חדשות (@kann_news) February 2, 2026
במקביל, הארגון האירופי יעביר למצרים רשימה של 150 עזתים המבקשים לצאת מהרצועה, כולל היעד הסופי, והמצרים יוכלו לאשר או לדחות את הבקשות.
שרת החוץ של האיחוד האירופי, קאיה קאלאס כתבה ברשת X: "פתיחת מעבר רפיח מסמנת צעד חיובי בתוכנית השלום. המשימה של האיחוד האירופי היא לפקח על פעולות המעבר ולתמוך במשמר הגבול הפלסטיני. שיקומה של עזה תהיה תלויה בפירוז חמאס מנשקו".
